Porsche разкри най-мощното серийно комби в света

Изображение 1 от 2

    В Лос Анджелис дебютира Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo

    Комбито Porsche Panamera Sport Turismo, както и стандартното Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid бяха показани по-рано тази година. На автосалона в Лос Анджелис германската компания представи симбиоза между двата модела, като това е най-мощното серийно комби в света.

    Под капака на автомобила, който все пак не е типично комби, е поставен 4,0-литров V8 с две турбини, развиващ мощност от 550 к.с. Той работи в комбинация с електромотор със 100 кВт (136 к.с.). Така мощността на агрегата е 680 к.с. и максимален въртящ момент от 850 Нм.

    За сравнение, досеташните рекордьори в тази категория не могат да се похвалят с подобни параметри. Audi RS 6 Avant Performance развива 605 к.с., а комбито Mercedes-AMG E 63 S 4Matic е малко по-мощно - 612 к.с.

    Ускорението от 0 до 100 км/ч при модела на Porsche отнема 3,4 секунди, а до 200 км/ч от място – 11,9 секунди. Максималната скорост е 310 км/ч. Само на ток хибридно комби Panamera изминава 50 км. Батерията се зарежда за 6 часа от стандартна електропреносна мрежа, а ако се използва специално 32-амперово устройство, времето се съкращава наполовина.

    Техническите иновации са много – активен спойлер на покрива, която променя ъгъла на атака в зависимост от скоростта, допълнителна 48-волтова мрежа, управляваща твърдостта на стабилизаторира и завиваща задна ос. В базовото оборудване влизат спирачки PCCD с керамично-карбонови дискове, пневматично окачване и 21-цолови джанти.

    Оборудването на стандартния вариант също е сериозно – електрическо регулиране на предните седалки, модул PCM с 12-инчов сензорен екран, точка за достъп WI-Fi с поддържка на LTE, аудиосистема Bose и 4-зонов климатик. Като опции се предлага система за вентилация на седалките, акустична система Burmester, панорамен покрив и др. Цената също е доста солена – от 176 950 евро.

    Източник: automedia.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини