6 хасковски боркини с 6 медала от турнир в Гърция

    Шестте хасковски боркини от хасковския клуб „Ангел войвода“, участващи в Универсиадата за девойки в гръцкия град Комотини, се завърнаха с 6 медала. Безапелационни бяха националните състезателки на България Петя Делчева (50 кг) и Таня Тенева (60 кг) от Димитровград.

    Единствено сребърен медал спечели Весела Бръмчева (56 кг). Бронзови отличия завоюваха Силвия Митева (50 кг), Димитринка Сергеева (46 кг) и Ваня Илиева (53 кг).

    Тримата треньори на хасковския клуб Петю Кирев, Стоян Чобанов и Иво Раев определиха участието на възпитаничките си като изключително силно предвид факта, че по-голяма част от тях се състезаваха в по-горните възрастови групи. „Освен това сме много доволни и от посрещането там“, каза Петю Кирев.

    Това е последен турнир за състезателите по класическа борба. Те ще продължат с тренировките като в средата на януари следващата година ще участват в държавни първенства в различните възрастови групи.

    Очаква се в началото на месеца борците от Гърция да гостуват в Хасково и Димитровград, където от 7 декември започва 11-тия Международен турнир за борба свободен стил „Еньо Вълчев“.

    След приключване на турнира в южната ни съседка треньорите направиха равносметка за постиженията през 2017-та година, която се оказа изключително силна за хасковската борба. През последното десетилетие не сме имали толкова силна година, коментира Петю Кирев. Той припомни и някои от постиженията на възпитаниците си от по-големи състезания – европейска титла за Петя Делчева, която стана и вицешампион на световното, трето място за Мерт Рамадан на европейското първенство от борба свободен стил, пето място за Димитринка Сергеева на европейско, която стана и осма на световното.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Зд
      Здравко
      1 0
      14:00, 29 ное 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    Последни новини