Инвазивната кардиология готова до два месеца, преустройват отделението в болницата в Смолян

Изображение 1 от 2

    Започна преустройването на Кардиологично отделение за обособяване на структура за инвазивна кардиология в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“.

    Ремонтът се извършва от Обединение „Рис-Про“ ДЗЗД –гр. Пловдив, в което влизат фирмите „Красин“ ООД и „Променергомонтаж“ АД. Договорът с изпълнителя за „Преустройство и ремонт на кардиологично отделение с обособяване на структура за инвазивна кардиология в МБАЛ“, е на стойност 256 748,94 с ДДС, а срокът за изпълнение е 59 дни.

    Звеното за инвазивна кардиология ще бъде обособено в югоизточната част на отделението. Стационарът ще се състои от четири болнични стаи за болни преди процедурата и за наблюдение след това. Процедурна зала, където ще се извършват интервенциите, ще има необходимата защита срещу йонизиращи лъчения.

    До средата на декември се очаква да бъде доставен ангиографският апарат. Инвазивната кардиология е част от кардиологията, която всъщност се фокусира върху лечението на сърдечно-съдовите заболявания със стентове, катетри, балони - тоест с отстраняване на механични повреди, както и с диагностика, които спасяват болния в първия, т.нар."златен час".

    СмолянБГвестинет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини