Община Първомай е поканена сред учредителите на Организацията за управление на "Тракия"

Община Първомай е поканена да се включи в Учредителния комитет на Организацията за управление на Туристически район „Тракия“. Консултативният съвет по въпросите на туризма към общината е разгледал предложението заедно с проектоустава и дава положително становище за участието на общината в тази организация.

Създаването на тази структура се налага от влезлия в сила Закон за туризма. Там се прави туристическо райониране на България. Обособени са 9 района:

Дунав, Стара планина, Розова долина, Тракия, Родопи, Рила-Пирин, София, Северно Черноморие, Южно Черноморие.

Заедно с още 35 общини Първомай попада в район „Тракия“.  Целта е формиране на регионални туристически продукти и осъществяване на регионален маркетинг и реклама, а за управлението им Законът предвижда създаването на Организации за управление на туристическите райони, които са на доброволен принцип. От тях се очаква да изградят стратегия за развитието на туризма, лого, осъществяване на дейности по рекламирането на района.

На предстоящата на 30 ноември сесия, Общинският съвет ще гласува предложението Община Първомай да стане съучредител на Организацията за управление на Туристически регион „Тракия“ и делегирането на права на кмета на общината да изпълни това решение.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини