За какво да внимаваме на „черния петък“?

Внимавайте с промоциите през „черния петък“! Това предупреди председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов. 24 ноевмри е определен от много търговци у нас като „черен петък“ или „денят на големите промоции и голямото пазаруване“.

„Случва се търговците изкуствено да увеличават цените дни преди „черния петък“, а после да ги връщат на нормалните им нива и по този начин да заблудят клиентите, че си купуват стока на промоция и с голямо намаление“, предупреди Димитър Маргаритов. Според него е добре няколко дни преди голямото пазаруване да следим цените на избраните продукти, за да не станем жертва на недобросъвестни търговци.

Потребителите имат своите права, дори когато стоката е купена на промоция или в дни като т.нар. „черен петък“, напомня Маргаритов.

От Европейския потребителски център предупреждаватда бъдем бдителни, когато пазаруваме от чуждестранни сайтове.

Проверете добре търговеца, преди да пазарувате онлайн, особено ако никога не сте пазарували от него и не ви е препоръчан от доволен близък или приятел. Според разпоредбите в ЕС всички фирми са задължени да дадат на сайта си пълни данни за контакт, включително пощенски адрес.

Важно е да се четат и най-малките букви и целите общи условия, преди да се направи дадена поръчка. Добре е да се провери каква е политиката за връщане на дадена стока и кой трябва да плати транспортните разходи в подобен случай.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини