НКЖИ с апел за опазване на подлезите

НКЖИ се обърнаха към кмета на общината с апел за обединяване на усилията на населението в региона за опазване на подлезите от посегателства.

Писмото е изпратено в отговор на искането на Община Първомай да бъде обезопасен подлеза, намиращ се до автогарата. Тогава както Parvomai.NET писа, имаше опасност от силния вятър поликарбонатните плоскости на входовете да се отчупят и да полетят върху нечия глава.

В писмото си до кмета на общината, изпълнителният директор Красимир Папукчийски уверява, че е разпореден обстоен оглед на съоръжението. Той отчита, че на 10 ноември е отстранен проблем с оголените кабели.

От името на компанията, директорът обещава освен откъртените плоскости, да бъдат затворени шахтите „след закупуване на съответните материали“.

А в края на писмото се казва: „Използваме случая да се обърнем към Вас с апел за обединяване на усилията ни с населението в региона, което с активната си гражданска позиция да способства и съдейства за опазване на съоръженията от посегателства.“

От името на гражданите и гостите на Първомай, използваме случая да помолим общината и кмета да напомнят на Национална компания "Железопътна инфраструктура", че очакваме от тях много повече от обезопасяване на този подлез - очакваме да изпълнят вече поетите си обещания и да бъде дадена  възможност на всички хора да преминават безпрепятствено през линията. Това включва осигуряване на нормално движещи се асансьори, в които могат да пътуват инвалиди, майки с колички и приносители на тежки и обемни предмети, без да се налага да си завършили инженерна специалност.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Сп
    способен
    4 0
    21:08, 22 ное 2017
    ОК, следващия път като посегнете да икономисвате от изпомпвнето на подпочвените води на западния подлез, поради което той пак се наводни, с активна гражданска позиция ще ви способстваме и съдействаме много бързо да го пресушите. :)
  • 2
    ИД
    И днес
    3 0
    06:55, 23 ное 2017
    И днес ли никой не усеща "обгазяването" на града, както и вчера?! Невероятна смрад в момента се стеле над целия град. Непоносимата и зловредна миризма я дишат и управляващи, и управлявани.
    • Жо
      Жоро
      1 0
      09:45, 23 ное 2017
      Тази неприятна миризма според мен идва от завода за шоколад Алкао.
  • 3
    Шо
    Шоколад
    3 -2
    19:40, 23 ное 2017
    а като мирише на печен пипер и шарлан, защоне се оплаквате? Споредмен е приятно да мирише и на шоколад в града! Дори трябва да се ркламира по този начин града...
Последни новини