16-годишeн загина на пешеходна пътека

16-годишно момче е починало, след като е било блъснато от автомобил на пешеходна пътека в Созопол.

Около 6.50 часа днес в Районното управление в Созопол е получено съобщение за тежък пътен инцидент, възникнал в района на пешеходната пътека на кръстовището за село Атия и Военоморска база - Бургас, по пътя Созопол - Бургас.

Момчето е от село Атия. То пресичало пешеходната пътека от селото в посока автобусната спирка за Бургас, когато е блъснат от джип, управляван от 59-годишен мъж, пътуващ от Черноморец към Бургас.

Вследствие на удара младежът загинал на място.
При извършения първоначален оглед следи от спирачен път не са открити. По случая е образувано досъдебно производство.

Припомняме, на извънредна среща на МС вчера във връзка с тежките катастрофи край Ловеч, бяха начертани мерки срещу войната по пътищата. Мерките предвиждат във всеки автобус да има видеорегистратори, задължителни предпазни колани и задължителен евростандарт. 

На 17 и 18 ноември, петък и събота, по пътя София - Варна, в района на село Микре, възникнаха две тежки пътнотранспортни произшествия. При катастрофата в петък загинаха 9 души, а 20 бяха ранени. При инцидента от събота загина едно дете, а други 6 души пострадаха сериозно.

В края на съботния ден по същия път, само на 10 километра от предишния пътен инцидент, възникна трета катастрофа. В произшествието отново имаше жертва - 67-годишна жена, която е починала в лийенката на път за болницата.

Заради тежките произшествия в района се предвижда полицейският контрол по пътищата в Ловеч да бъде удвоен.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини