РЗИ в СУ ”Отец Паисий”: Не пушете!

Всяка календарна година, всеки трети четвъртък от месец ноември се отбелязва Международния ден за борба с тютюнопушенето и раковите заболявания.На този ден се отправя призив до всички пушачи да се опитат да спрат поне за един ден да пушат /и дори завинаги/, а парите, спестени от цигари да дарят за благотворителна кауза.

В изпълнение на Национална програма за превенция на хроничните незаразни болести на Министерството на здравеопазването и Международния ден за борба с тютюнопушенето – 16.11.2017 г. - в ІV Б класнаСУ “Отец Паисий“ с класен ръководител Анна Владимирова бе проведен учебен час на тема: "Аз избирам да не пуша". Със съдействието на старшиексперт Ренета Велкова от РЗИ – гр.Кърджалив няколко последователни дни бе осъществена кампания, посветена на борбата с никотиновата зависимост.

09.11.2017 г.:

1. Лекция на тема: „Аз избирам да не пуша“.

2. Конкурс за рисунка на тема: „Как цигарите вредят на здравето?“

16.11.2017 г.:

1. Презентация "Аз избирам да не пуша".

2. Награждаване напобедителите от конкурса за рисунка.

3. Презентация "Денят на Яна".

4. Вътрешноучилищна квалификация на началните учители и възпитатели от СУ „Отец Паисий“, свързана с основните цели на превенцията:осъзнаване на последиците от тютюнопушенето, алкохола и наркотиците и създаване на отрицателно поведение към тях,формиране на психична готовност у учениците за двигателна активност и здравословен начин на живот.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини