33 °C

Задържаха гориво без платен акциз на 5 бензиностанции, едната в Първомай

На бензиностанция в Първомай е направена проверка и е установена разлика между документите за доставените количества и показанията на нивомерните системи на съдовете за съхранение на горивата. 

Това е станало при съвместни проверки на митнически служители на Митница Пловдив и служители на ТД на НАП, за която съобщава..  По време на акцията са били проверени пет бензиностанции от една верига на територията на общините Садово, Първомай, Асеновград и Димитровград. Митническите и данъчни служители са установили и задържали общо. 13 152 кг газ пропан-бутан LPG, 5387 л дизелово гориво и 2186 л бензин без документи за платен акциз.

За разликите на количествата горива, за които не са били представени документи за платен акциз, е извършено обезпечаване чрез пломбиране на съдовете, в които се съхраняват. Взети са проби за лабораторен анализ, които ще установят точния вид на стоките и размера на избегнатия акциз, след което ще бъде образувано административно наказателно производство срещу отговорното лице.

Теодора Кирякова


3 Коментара

Хороскоп за 24.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини