Евротръст навлиза в банките у нас

Сосиете Женерал Експресбанк ще предложи технологично решение, което позволява извършване на редица банкови операции без необходимост от посещение на офис. Законово и технически това става възможно посредством новото приложение на Евротръст за идентификация и подписване от разстояние на документи, свързани със закупуване на продукти на банката – при това, безплатно.

„Нарастващата роля на мобилните телефони и интернет в нашето ежедневие значително променя начина, по който клиентите взаимодействат с банките. Ние адаптираме нашата организация и предложения спрямо тези промени и имаме за цел да предоставим иновативни решения за дигитално банкиране“, сподели Зденек Метелак, изпълнителен директор на Сосиете Женерал Експресбанк.  

Банката стартира пилотно предлагане с електронна идентификация на два от най-популярните й продукта: потребителски кредит Експресо с предварително одобрен лимит и овърдрафт. Процесът е изцяло отдалечен и не изисква посещение в офис на банката. Всичко става през смарт устройство – таблет или телефон, като потребителят се регистрира с биометричните си данни (лицева идентификация, пръстов отпечатък и др.).

Според Евродиректива, в сила от юли 2016 г., електронният подпис на Евротръст е равностоен на собственоръчно поставен подпис на хартия. Системата е проектирана така, че да отговаря на най-високите изисквания за сигурност.

От банката уточняват, че използването на приложението не променя вътрешните процедури при кандидатстване за кредит и овърдрафт – изискванията и проверките остават същите, както за клиентите, посещаващи банков офис. Свалянето на приложението и удостоверението за квалифициран подпис се предоставят безплатно за клиенти на банката.

Плановете на банката са да развие и разшири възможностите, предлагани от новото приложение, на база обратната връзка от клиенти, които ползват тестово технологичното решение. Интеграцията също дава възможност на банката в бъдеще да предоставя на клиентите си различни документи, за които към днешна дата се налага лично посещение в офис, например банкови извлечения, декларации и др.

Източник: technews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини