Кандидатка за специализант в Станфордския университет осъди Прокуратурата, била разследвана за незаконно гласуване в Кърджали

Кандидатка за специализант в Станфордския университет от Кърджали осъди Прокуратурата на Република България заради обвинения,че е гласувала незаконно на местните избори от 25 октомври 2015 г. в Кърджали.

  В.Х.Й.  е била разследвана и дадена на съд от Районна прокуратура-Кърджали. Тя била принудена да дава показания като обвиняем, вземани са й пръстови отпечатъци ,забранено й било да напуска страната.

С решение на Районния съд №138/от 24 ноември 2016 г. В.Х.Й. е призната за невиновна. Решението е потвърдено и от Окръжния съд.

  В.Х.Й.завежда дело срещу Прокуратурата на Р България за причинени неимуществени вреди. Тя предявява иск за 50 000 лева. Аргументира се с това,че е нанесен удар върху доброто й име , както и върху това на съпруга и семейството й.Осуетена е възможността и за работа в чужбина и шанса и за специализация в Станфордския университет-САЩ.

  Окръжният съд отсъди Прокуратурата да заплати на В.Х.Й. 3000 лв. обезщетение за нанесени неимуществени вреди, като остатъкът до 50 000 лева обяви за неоснователен.

Решението подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Пловдив.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини