Групова терапия "Родителство без стрес" стартира в Димитровград

    Първа сбирка на интерактивната групова терапия "Родителство без стрес" се проведе в Димитровград. Инициативата е на психолозите от Хасково Мария Йорданова и Георги Станков, които подават ръка при отглеждането на децата. Срещата бе в кафето на КДК и бе опознавателна.

    "Нашата идея е да съберем група родители, които да споделят своя опит и знания и заедно с нашия професионален поглед да бъдем полезни при отглеждане на децата", сподели психологът Мария Йорданова.

    Друга от целите на интерактивната групова терапия е родителите да бъдат спокойни, защото в този случай и детето е спокойно, а проблемите са по-малко. Става дума за осъзнато родителство. Това означава, че майки и бащи, които са дошли в групата, са решили да работят върху себе си, сподели още Йорданова.

    Допълни, че подобна група за взаимопомощ работи в Хасково от една година. Терапията с двамата психолози в областния град започва през октомври и продължава до началото на лятото. Участвалите в нея смятат, че групата е била полезна за тях.

    Според Йорданова, в желанието си да бъдат максимално полезни за децата си днешните родители ги обгрижват прекалено много и това не е добре зя тях. Майките и татковците трябва да помагат на децата си, но не и да правят нещата вместо тях, съветва психологът.

    След приключване на обучението специалистите предвиждат срещите с родители да продължат веднъж месечно, като целта е да бъде създадена една общост за взаимопомощ и подкрепа. За повече информация за предстоящите сбирки - телефони 0889 695 475 и 0886 824 918.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини