Хасковлии: Програмите за образование на ромите са пари на вятъра

92.5 процента, 285 читатели, гласували в анкетата на Haskovo.net “Ще успеят ли усилията да се образоват ромските деца”, са на мнение, че това са пари на вятъра.

В допитването са участвали общо 308 читатели, като почти всички са посочили отговора “Не, само ще се похарчат едни пари”.

Само 23-ма участници в анкетата или 7.5 на сто, са на мнение, че различните програми и усилия на образователното министерство ще дадат резултат и поне част от тези деца ще влязат в училище.

Анкетата няма представителен характер, но дава предствата за обществените нагласи.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ха
    Хасковлия
    14 0
    13:34, 1 ное 2017
    Верният отговор е: Само ще се откраднат едни пари!
    Малко хора знаят, какви средства се дават на циганските организации ,по какви ли не поводи. Само дето, парите изчезват в джобовете на тарторите, а до бедния Бай ******, достига само това ,което им раздават ,преди избори. Е , и това че официално им разрешават да крадат.
  • 2
    As
    asko
    2 0
    15:27, 1 ное 2017
    Само образованието може да извади един народ от "калта". Парите се крадат, тогава, когато този който ги дава, от името на дарител или държавния бюджет, не следи как са изразходват и го прави съвсем съзнателно защото той същия е взел половината и така се замазват следите. Децата трябва да бъдат принудени да ходят на училище. Разбира се ще има и такива, който каквото и да правиш не искат да ходят, но ще има и такива, които ще се изучат. В електротехниката има термин " обратна връзка", която служи за корекция на нежелания резултат.
  • 3
    Да
    Дания
    5 0
    17:28, 1 ное 2017
    Само с ходене до училището децата няма да се научат.Трябва да има и малка искрица желание от тяхна страна.Насила нищо не става .Да си признаем, че голяма част от учениците завършват училище ,но са в голяма степен неграмотни.
Последни новини