И 13-годишните бадминтонистки се окичиха със злато

Изображение 1 от 4

    В последната възрастова категория на отборното първенство по бадминтон за 2017година – до 13 години, момичетата на „Атлет“ станаха шампионки.

    Калояна Налбантова, Цветина Попиванова, Мария Димитрова и Теодора Христозива извоюваха златото побеждавайки отбоите на Русе, Стара Загора, Хасково, Бенковски, Пазарджик и Димитровград – общо 7 от 16-те участващи клуба.

    Момчетата имаха малшанса да се паднат в една група с шампионите от Стара Загора, с които се очакваше да играят финал. Загубата от тях ги остави извън борбата за медалите, но треньорът отбеляза, че Станимир Терзиев отово се представи отлично, печелейки всички свои срещи.

    Децата до 13 години бяха водени от треньора Красимир Кръстев.

    Така равносметката от това държавано първенство е злато за момчетата до 11 години и момичетата до 13; сребро за момичетата до 15 и бронз за момичетата до 11.

    В същото време другият треньор – Илиян Кръстев беше с Михаела Чепишева и Александра Василева и Христомира Поповска на международен турнир в Словения. Там Алекс стана трета при децата до 11 години. Миша и Христомира загубиха четвъртфиналите си в оспорвани и красиви мачове. На двойки Михаела игра с партньорка Яна Проходка от Украйна. Двете станаха трети.

    Предстоящата седмица ще е първата с почивка за всички бадминтонисти.  

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини