Без лауреат на „Недялка Симеонова”, Ешкенази избра рускиня за майсторски клас

    За поредна година международният конкурс за млади цигулари „Проф. Недялка Симеонова“ остана без лауреат. Никой от всички 21 участници не успя да отнесе със себе си голямата награда в най-горната възрастова група – над 18 г. Журито с председател проф. Ангел Станков определи втора награда в тази възрастова група за Оливия Кроитору. 18-годишната рускиня получи и специалните награди на световноизвестния музикант Веско Ешкенази за своя майсторски клас, който ще се проведе възможно в най-скоро време. Още преди старта на награждаването виртуозът на цигулката изпълни произведение на Панчо Владигеров пред публиката в хасковския театър.

    Останалите награди връчи кметът на Хасково Добри Беливанов. В трета възрастова група бяха присъдени две първи награди – за Кристиан Кукуш от Молдова и за сънародничката му Анна Оброк. Във втора възрастова група на първо място журито класира трима цигулари – Думитру Адвахов от Молдова, Роберт Амихълъкиоае от Румъния и Ива Маринова от София. Призьори при най-малките са двама – Диана Чаушева от София и Минай Мандър от Молдова.

    В конкурса беше връчена и съпътстваща награда от Съюза на българските Музикални и танцови дейци на столичанката Ния Лечева.

    Диплома за високохудожествен съпровод беше присъдена на Ивелина Казанджиева.

    Международният конкурс за млади цигулари в драматичен театър „Иван Димов” в Хасково е част от 42-то издание на музикалните дни на „Проф. Недялка Симеонова”. В него участие взеха 21 цигулари от 8 държави. Веднага след награждаването лауреатите изнесоха Гала концерт.

    В 19 часа пък започва концерт на Камерен оркестър при община Хасково с диригент Цанислав Петков и солист Мичо Димитров.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Зъ
      Зъболекар
      4 -3
      17:09, 22 окт 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
      • Зъ
        Зъболекар
        11 -8
        21:15, 22 окт 2017
        ТоЪ чУвек има каризмата на мокър парцал
    • 2
      Ам
      аман от тоя кмет
      19 -12
      17:10, 22 окт 2017
      Дъртия кмет с тая тъпа усмивка е стресирал участниците и те не са свирили хубаво, затова няма лауреат.
      • Me
        Meloman
        11 -1
        09:44, 23 окт 2017
        Нормални ли сте с тоя коментар?
        Проява на пълна прототия е да коментирате възрастта на хората. Още повече в случая наградите ги определя журито а не кмета. След като няма достоен за приза , по-добре да не се присъжда. Не е прецедент в подобен вид прояви. А дали са свирили хубаво участниците, да бяхте отишли на галаконцерта да гледате!Без пари беше. Но всъщност едва ли сте ходили на концерт класическа музика
    • 3
      Ки
      кифбанмекгеврек снаб оод
      21 -18
      18:48, 22 окт 2017
      Гербаджиите са в шах в момента обмислят следващия ход за матиране на бай добри Местната Гелбструктура ще почерпи опит с незаменимия делянчо и заедно с физкултурника цецо ще обмислят как д изпърдят кмета който така елементарно ги вкара в капана Сега Росито Меглена Консула и Биляна ръмжат като гладни питбули но ........ Капана щракна
    • 4
      Св
      светофарова
      21 -18
      20:28, 22 окт 2017
      Като излезнал плъх от чувал с брашно си.Всичко това е плод от работата на Милена..Ти се пъчиш,нопредстава си нямаш къде се намираш.Твоята пиярка да не дава оценка за лидера на ГЕРБ, вече си бита карта и краката да целуваш си твърдо къш.
      • Me
        Meloman
        10 -2
        09:47, 23 окт 2017
        А преди Милена как е ставал тоя конкурс? и тия музикални дни??? За 42 път бяха проведени!!! Голям труд трябва да е било тя Милена не знам има ли 42 години? От бебешка и пред бебшка възраст трябва да е работила БРЯХ!!!
    • 5
      Mi
      Mitata
      10 -10
      08:54, 23 окт 2017
      Подайте си Оставката беливанов.
      • Ha
        has
        5 -1
        12:46, 23 окт 2017
        Г-н "Митата", първо не тук е местото да искате оставка, второ кажете причини за исканата оставка. Ако сте гласувал за него с какво Ви е разочаровал., а ако не сте гласувал за него, просто няма причина да я искате. Струва ми се че троловете на бившия Кмет и тези на управляващите имат една цел. А дали тази цел не е по-дългосрочна?
    Последни новини