По обвинителен акт на Районна прокуратура-Кърджали е осъден 34-годишен шофьор, управлявал автомобил след употреба на алкохол

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Кърджали е осъден  Бирсел К., на 34 г., за това, че управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс. Районен съд-Кърджали му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 2 месеца при първоначален „строг“ режим на изтърпяване, както и глоба в размер на 200 лева. Присъдата е влязла в сила и подлежи на изпълнение. На 27 септември 2016 г., в гр. Кърджали, служители на МВР спрели за проверка лек автомобил, марка “Опел Астра”, управляван от Бирсел К. При извършен проверка с техническо средство “Алкотест Дрегер” е установено, че той шофирал моторното превозно средство с  2,77 промила алкохол в кръвта. 

До момента Бирсел К. е бил осъждан два пъти. През 2009 г. за шофиране в нетрезво състояние му е било наложено условно наказание от 3 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок и „лишаване от право да управлява моторно превозно средство“ за срок от 12 месеца, а през 2011 г. е бил осъден за шофиране след употреба на алкохол, след като вече е бил наказан за същото деяние. За второто престъпление му е било наложено наказание от 3 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим, глоба в размер на 100 лева и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 18 месеца.

Това съобщиха от Пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини