Световен технологичен гигант открива 900 работни места в завод край Пловдив

Водещият световен производител на осветителни уреди немската фирма Osram днес отвори край Пловдив първия си завод в България и Югоизточна Европа. Инвестицията в новото производство е на стойност 50 милиона лева. Компанията е разкрила 500 работни места, но предстои бройката да достигне 900. Ще се произвеждат осветителни тела, платки и електронни компоненти за LED системи, светлодиодни матрици, LED драйвери, системи за регулиране на светлината, предназначени за европейския пазар. Новият завод е на терен от над 300 дка, а застроената площ е 16 000 квадратни метра.

Osram e вторият най-голям производител на осветителни тела в света. Компанията е оценена на 5,6 милиарда евро. Портфолиото на дружеството обхваща цялата верига от компоненти за електронни съоръжения, контрол, както и цялостни осветителни тела, системи за управление на светлината и осветителни решения. В групата работят около 33 100 служители в 120 страни по света.

„По-големите приходи на компанията, възлизащи на 3,7 млрд. евро за миналата година, ще доведат и до нови бъдещи инвестиции. Благодарение на централното местоположение на Пловдив в Европа, имаме пряк достъп до основните европейски коридори, което е огромно предимство“, заяви д-р Стефан Кампман, главен технически директор.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини