За Родопите основен принос от българското председателство на ЕС ще бъде туризма

След Девин, втората среща на областно ниво по изпълнение на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за 2017  се проведе в Смолян. Форумът се организира по повод на 10 години от членството на България в Европейския съюз и предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС, което ще се реализира през първите шест месеца на 2018-та година под девиза „Съединението прави силата”.

„Благодарение на Европейския съюз ние обновихме туристическите си атракции, подобрихме достъпа до тях, общините реализират основни политики благодарение на европейските средства, няма граници, сближаването между европейските народи е факт и това в най-голяма степен дава отражение на туризма“, изтъкна областният управител на Смолян Недялко Славов, който откри форума.

По неговите думи предстоящото председателство ще даде най-голям отпечатък върху туристическия бранш, защото през тези 6 месеца много туристи ще посетят България, предвидените събития носят изключителен туристически потенциал, а страната ни ще има възможност да постави за обсъждане важни въпроси, проблеми и да се търси разрешаване на най-високо ниво.

"Ние имаме много какво да покажем по време на Българското председателство на Съвета на ЕС – колорита на българската нация и духовното богатство на нашата страна”, каза губернаторът на Смолян.

В заключение, той сподели своите очаквания: „Като политическа личност с ясно изявени про-европейски възгледи, лично аз изключително разчитам на предстоящото председателство да се постави темата за преодоляването на различията между отделните региони в Европейския съюз – нещо, което е жизненоважно и за нашата област.”

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Последни новини