Пренасочват 150 бона от парите за видеонаблюдение за спорт и култура

От предвидените за изграждане на видеонаблюдение в Хасково 305 хиляди лева да се пренасочат 150 хиляди за детско-юношески спорт и култура. Това предлага в докладна записка до ОбС групата съветници на ГЕРБ.

Съображенията на вносителите са, че изграждането на видеонаблюдение, предвидено в капиталовата програма на общината за тази година, няма да бъде изпълнено. Процедурата бе спряна заради жалба, а после рестартирана, но дори да няма следващо обжалване и да бъде сключен договор с изпълнител, единственото плащане до края на 2017-а ще е аванс от 61 000 лв., мотивират се съветниците.

Затова те предлагат от сумата да се заделят 150 000 лв., като от тях 100 хиляди да се дадат на детско-юношеския спорт, а 50 хиляди за културна дейност – художествената галерия, Историческия музей, Регионалната библиотека, двете сдружения на културните дейци.

Предложението ще бъде обсъждано и гласувано на сесията на ОбС на 27 октомври.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Le
    Lea
    13 -9
    13:27, 20 окт 2017
    Тия не са добре. Все едно някой е стъпил на пътеката и те искат да му я дръпнат под краката. обявена обществена поръчка- те искат да вземат парите за обезпечаването й...Що не вземат от парите за асфалтиране щото са за фирмата на съветник от ГЕРБ. Налепаха асфалта и взеха да разпределят другите пари. Що преди мсец не казаха чакай няма да асфалтираме- да идат парите за спортни клубове и култура?! ...А що пък да няма видеонаблюдение?/всъщност точно тези съветници са гласували преди няколко месеца, че искат видеонаблюдение и са предвидили тази сума за това/
    Аз съм против да се дават пари на частни клубове, разни танцови ансамбълчета, някои със съмнително културна дейност/ белиденс и тн/ без обосновка защо им се дават. Ей така щото било 1 ноември? Ами да им бяха дали за 15 септември, за Коледа, за 24 май... Детето ми хтренира карате-плащаме си таксата.ако кажат че се увеличава ще си преценя дали да го пращам още. Тези пари ако ги даде общински съвет ще намалят ли таксите за тренировки? Къде ще се харчат? Нека има обосновка и за разпределението-защо точно така на клуб х-еди колко си лева на клуб у -еди колко си-ЗАЩО? Тъпо популистко предложение. Никой съветник няма да смее да гласува против, защото ще стане черен в очите на клубовете.
    • E
      E
      9 -6
      13:47, 20 окт 2017
      Ясно е написано, че до края на 2017 за видеонаблюдение ще се разходва не цялата предвидена в бюджета сума, а само аванс. В този случай има излишък, който се разпределя. Това не означава, че наблюдението намя да бъде факт през 2018г.
  • 2
    Jo
    John
    10 -5
    14:09, 20 окт 2017
    нямало пари за кучкарник, но ще метнат пържолки на тоя и оня! видими резултати!
  • 3
    E
    E
    5 -2
    14:22, 20 окт 2017
    Що не вземеш да изчетеш отговорите на Кмета в сайта ги има, па виж къде отговаря на тоя въпрос, че пари няма.
  • 4
    Гр
    Гражданка
    5 -3
    16:42, 20 окт 2017
    А тези пари (които са в излишък за 2017 година) не могат ли да се заделят средства за изграждането на паркове за кучета? Навсякъде пише 300 лева глоба, а къде да си разходим кучетата - трябва да летим с тях във въздуха ли, за да не нарушим обществения ред и правила или може би ще ми обясните, че вече има парк за кучета на Емача и от всички краища на града трябва да ходим по няколко километра, за да отидем там? А уличните кучета, които лежат в парковете кой ги глобява???
  • 5
    :)
    :)
    5 -1
    16:58, 20 окт 2017
    Леле, нямам нищо против кучетата, особено като домашни любимци, но откога те са приоритет пред спорт и култура!
  • 6
    Не
    Незапознат
    4 -1
    20:25, 20 окт 2017
    Накрая ще стане така че нито видео наблюдение ще има.Или ако има ще е неефективно заради пренасочването на средства от едно перо към друго.Което същевременно ще позволи на изпълнителите на проекта с чиста съвест така да се каже да и без притеснение да ''усвоят''средства за собственият си джоб.Нито пък спорта по някакъв начин ще живне.Парите няма да стигнат до трениращите деца спортисти за каквото и да е поради простата причина че винаги се разпределят отгоре надолу.Нуждите на големите винаги са по-важни от на малките.
  • 7
    Ос
    оставка
    2 0
    13:35, 22 окт 2017
    Тази сутрин като се разхождаше Кмете не ти ли направи впечетление колко е мръсен града ,не забелязали глутниците кучета не видя ли тротоарите ,чеса непроходими от паркирали ко ли всички собственици на заведения те харесват дядо Добри.че си пълен безхаберник,пред заведенията не може да се мине от коли,но ти сега трябва да пазиш поведение
Последни новини