Литераторът и автор на учебници Красимира Кацарска ще гостува в Димитровград

Дългогодишният педагог, автор на учебници и помагала по литература, а също и поетеса Красимира Кацарска ще гостува в Димитровград на 24 октомври - вторник. Мястото е НЧ"Христо Ботев", което се помещава в Културен дом "Химик", а началото е от 17:00 часа.

Благоевградчанката ще представи тук голяма част от своите книги, оформящи нейната богата творческа биография. Осем са творбите й с поезия, още толкова са тези с литературна критика. Автор е на 41 учебни помагала за ученици от VІІ до ХІІ клас и за студенти и стажанти, както и за учители. Съставител съм на задачите по литература за 11. клас за матурата. През последните години Красимира е подготвяла и помагала за матурата, които са одобрени от МОН. Общата бройка на издадените от нея книги е 66 в почти 90-хиляден тираж. 

Към биографията може да се добавят и множество международни и национални награди в областта на поезията, прозата, критиката, както и като преподавател, където има 41 -годишен стаж. Изнасяла е доклади на международен конгрес по българистика.

Красимира Кацарска е член на Националната асоциация на литераторите, на регионалния филиал на Славянското дружество в България, на Съюза на българските писатели и кореспондент на „Словото днес“ и на „Учителско дело“.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини