27 деца тренират приложно колоездене и учат Правилника за движение

    Един успешен сезон изпращат малките велосипедисти от Клуба по приложно колоездене на град Първомай.

    Отборно състезателите във възрастовата категория 10-12 години завършват на второ място в страната. Подобаващо се представиха и по-големите, които без да участват във всички етапи на Републиканското първенство се класираха на VI място.

    В индивидуалното класиране, най-голям успех записа Йордан Начев от СУ „Златаров“. Той завоюва сребро, а отличното у представяне му даде възможност да защитава България на световното първенство, проведено в Тирана. Там българският национален отбор постигна най-доброто си класиране до момента – IV място.

    Изключително талантливата Яна Иванова от село Градина стана трета в крайното класиране.

    Георги Иванов от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ - Първомай завърши четвърти при момчета.

    Специалните награди и медали на отличилите се състезатели им бяха връчени в Разлог, по време на специалното състезание, в което се конкурираха звездите на националния отбор и призьорите от Републиканското първенство.

    Най-титулуваният първомайски колоездач – Йордан Начев и Георги Иванов, бяха отличени и като състезатели от Топ 10 на всички възрасти – от III до IX клас. В надпреварата Яна Иванова отново показа, че не случайно е сочена за изключително перспективна и в крайното класиране се нареди на трето място, след състезателките на националния отбор.

    Освен най-изявените състезатели, медали получиха и учителите Минко и Ваня Павлови в качеството им на треньори на Общинския център по приложно колоездене гр. Първомай. Минко Павлов тази година беше помощник – треньор на националния отбор и по този повод бе награден с почетен плакет за успешно участие в XXXII Европейски шампионат проведен от 13 до 17.IX.2017 г. в Тирана, Албания, както и диплом за особени заслуги към популяризирането на българското приложно колоездене.

    27 деца от Първомай и село Градина са заразени от примера на най-добрите и тази година са започнали да тренират приложно колоездене и да изучават Правилника за движение, който е част от този така полезен спорт. Между тях има и такива, които още не са навършили минималната възраст от 10 години и нямат право да се състезават, но имат желание да се подготвят за следващите години.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      За
      заралия
      0 0
      20:56, 22 окт 2017
      А, бе във вашия град проблеми нямате ли ,та само на спорта ? За вас няма ли инфраструктура ,икономика ,социална политика,та наблягате само на спорта и песните? Ами защо ли се чудя древната римска сентенция" Дайте на народа хляб и зрелища'' действа и тук!
    Последни новини