Кметът Добри Беливанов отговаря на въпросите на хасковлии (трета част)

Това е последната част от отговорите на кмета Добри Беливанов на въпросите на граждани. На читателите навярно прави впечатление честата препратка на отговорността към други институции – ВиК, Транспортна комисия, Екопрогрес. Затова същите въпроси ще бъдат отправении към тези институции.

Очаквайте в понеделник отговорите на шефа на Екопрогрес Щерю Янев.

100. Валерия

11:24, 20.09.2017

Здравейте, основен въпрос за няколко квартала в града - Докога ще се позволява на р-т Спортна среща (може и да бъркам името) в парк Ямача да вдига толкова шум, и то през почивни дни? Ясно, че някой им дава разрешително да вдигат шум, само че в това разрешително би трябвало да пише нивото на шума, и защо никой не отива да замери това ниво. Със сигурност нивото е доста над позволеното!!!

РЗИ мерят шума. Моля обърнете се към тях.


Още един - града има нужда от синхронизация на светофарите, а и да се регулират по някакъв по смислен начин, защото задръстванията около реката, заради светофарите е безсмислено за размерите на града!

В Общия устройствен план има и транспортна схема на общината, така също регулация на кръстовища със светофари. Очакваме неговото изготвяне и конкретното мнение на специалистите в това отношение. Да мислим за „зелена вълна“.

101. Иванка Атанасова

12:45, 20.09.2017

Здравейте , ето моите въпроси :
1.Кога ще бъдат оправени тротоарите на ул."Светлина" , над у-ще "Отец Паисий". Сега правят оградата на училището. От северната страна на улицата е плачевно състоянието. Предишния кмет се разпореждаше собствениците на имоти да си правят тротоарната настилка, което не е редно - тя е общинска.

Ще предам питането ви на ОП „ Екопрогрес“, за да бъде планиран тротоара за ремонт.


2.Възможността за поставяне на светофар на кръстовището на бул."Освобождение" с ул."Македония" - срещу закусвалня "Македония".Ежедневно пешеходците се борят за преминаване на улуцата. А се загледайте колко деца се опитват да пресичат - трябва да ударят някое , че тогава ли да помисли?

Ще внеса предложението Ви на „ Транспортна комисия“

102. К.

13:14, 20.09.2017

Колко години трудов стаж (по трудова книжка) имат следните висши общински служители:
Евгени Консулов
Милена Трендафилова
Биляна Димитрова
Деляна Панайотова


 

Първите трима вече не са служители на общината. Г-жа Деляна Панайотова има над 14 години трудов стаж.

103. Кенанския Маймун

14:02, 20.09.2017

Защо спортните площадки в парка над училище "Васил Левски" ....засипаното дере - улица "Роза" - .. са дадени под аренда ....
а децата трябва да играят на тревата .... понеже не могат да си позволят да плащат на бакшишите арендатори ????
.... Нали площадките са построе
ни за децата и гражданите за ползване , а не за гледане :))) ...

Спортните площадки са отдадени при предишното управление на Хасково.

104. Ядосан

14:35, 20.09.2017

Кога ще се прекратят безкрайните празненства в махалата (разбирайте Република.
Спокойно общината може да им опредили место накрая на ул. Ястреб където могат на воля да се веселят денонощно и да не пречат на никого !!!
Имайте напредвид, че много скоро на някой просто няма да му издържат нервите и ще има вендета !!! справка – Асеновград

Пак казвам, Общината стриктно спазва решението на Общински съвет и се издават разрешителни за празненства на открито само за определен период от време за петък и събота.


 

105. Митко

16:30, 20.09.2017

Нужно ли е сметосъбирането да се извършва в 5.30 сутринта, не е ли по добре в 20.00 вечерта??????????????????????????

Има график и сметопочистващата фирма го спазва. Доколкото знам и в други държави сметосъбирането е рано сутрин или късно вечер, за да не се пречи на трафика в натоварената част от денонощието.

106. Христо Недялков

19:48, 20.09.2017

На възстановената часовникова кула /бетоно-каменната/ има монтирани 3 часовника, Доколкото съм чувал, английски били. Но този от северната страна вече повече от година е развален. Ще се оправи ли, или ще ставаме за резил пред гостите на Хасково?

Ще предам сигнала Ви на ОП „ Туристически информационен център“, които комуникират със специалистите, сверяващи часовниците.

107. Стефка Петкова

19:52, 20.09.2017

Защо спортната площадка в парка зад читалище,,Асен Златаров,, повече от 20 години е оставена и не се поддържа? Тя е разрушена, обрасла и е развъдник на кучета. А беше време ,когото малки и големи от три махали играеха с радост и удоволствие.


 

Имаме проект за тази площадка да се превърне в едно ново модерно игрище.

108. Димитър Пейчев

20:58, 20.09.2017

Здравейте, моля за яснота какво се случва с довършването на строежа на църквата в кв."Орфей"? Беше залегнал в предизборните ви обещания и ще бъде пълен провал (според мен) ако за 4 години управление не можете да довършите църквата в най-големият квартал в града.

Забавиха ни всички документи по проекта на църквата. Както знаете, той бе променен по настояване на митрополит Николай. Архитект Танчева направи това абсолютно безплатно. След което новият проект бе остойностен едва преди месец. Общинате е издала разрешително за строеж. Доколкото знам, Инициативният комитет за построяването на храма предвижда редица инициативи за набирането на средства за строежа. Каквото зависи от Общината, е направено и ако се налага съдействие, ще бъде оказано.


 

109. Пародия

21:27, 20.09.2017

Кога ще бъде ПРЕАСФАЛТИРАН пътя с.Малево-с.Корен-с.Малък Извор-с.Славяново!!!Подчертавам ПРЕАСФАЛТИРАН а не да се запушват дупките с лопата когато вали дъжд!!!!!

За съжаление този път не може да бъде цялостно преасфалтиран. Предстои сключване на договор за ремонт на общинска пътна инфраструктура. По силата на този договор ще бъдат запълнени дупките по пътя, той е включен в капиталовата програма на община Хасково за 2017 година.

110. Трифонов

21:28, 20.09.2017

Има ли в община Хасково други сгради- паметници на културата, освен Паскалевата къща и двете църкви "Св. Архангел Михаил и Гавраил" и "Успение Богородично" ?
Някои тютюневи складове в Хасково не попадат ли в тази класация ?

Паметник на културата е така също худоествената галерия „Атанас Шаренков“. Да, в списъка попада и бившият тютюнев склад (магазин „Марса“), между другото той вече има нови собственици, които представиха в общината проект за ремонт.

111. Г-н кмете

22:01, 20.09.2017

Преди време две циганки от Динево, дето работили в Холандия, вдигнаха патърдия, че моста бил с дупки и след няколко дни те бяха запушени. Ако работите така на парче, нищо няма да стане. Чета коментарите и си представям какво ще отговаряте на всеки. Трябваше да знаете, че хвалбите се разделят с партията, а плюенето е само за вас. Ако не промените нещата, знаете сценария. Трябва размах, това искат хората. Спечелихте, защото сте единствения който призна приноса на Г.Иванов (справка първото Ви интервю), а не тръгнахте с бутонките от съблекалнята. Перфектен ход на шахматист, обаче...? Мислете, имате още максимум година!

Не сте прав, че се работи първосигнално. Специално за Динево ремонтът на моста беше планиран отдавна.

113. 123456789

23:47, 20.09.2017

Господин Беливанов, изминаха 2 години от началото на управлението Ви, как го оценявате? В оставащите 2 години какви големи проекти сте предвидили да бъдат направени?
Ще бъдат ли изградени ВиК инфраструктура и улици в кварталите Кенана, Изгрев, Каменец, Болярово, в.з. Орфей и Куба?

Вече е проектирана канализацията на квартал „Болярово“. Живеещите в квартала видяха проекта. Той е внесен в ПУДООС и очакваме на следващо заседание да бъде взето решение за финансиране на изграждането на канализацията. За останалите квартали има проектирана канализация. В предишния програмен период не е било осигурено финансиране, но е имало обещание за пари в сегашния програмен период. Според новите разпоредби обаче общините вече не могат да кандидатстват за ВиК инфраструктура. Това могат да направят само ВиК асоциациите.


 

114. ТЕЛЕФОНИСТКАТА

00:29, 21.09.2017

Докога В и К ще се подиграват? Кой ще ни защити? След полунощ чух странен шум от включения бойлер. Оказа се, че водата е спряла. Два пъти звънях на денонощния номер на дружеството, но и двата пъти освен музика, не чух друго. Плащаме скъпа и некачествена вода и търпим такова отношение.

Отнесете въпроса си към ВиК , което е държавно дружество. Общината няма отношение по проблема.

115. Бясна майка

06:28, 21.09.2017

Господин Беливанов, с оглед на зачестилите случаи на малтретиране на деца в детски градини предлагам да се монтират камери и всеки родител да има достъп до тях. Ако трябва дори съм съгласна да се плаща такса за това.

 

Монтирането на камери е въпрос, който трябва да бъде подложен на широко обществено обсъждане.

Защо се обновяват само 4 детски градини? По време на изборите обещахте да обновите всичките.

Тези осем сгради на четири детски градини попадат в зоната за въздействие на ОП „Региони в растеж“. Тези проекти са изготвени в мандата на предишния кмет. В този мандат се реализират.

Няма да останат само тези градини ремонтирани. Има осигурени средства за ремонт на детска градина „ Незабравка“ на ул. Добруджа, Търсим варианти за обновяване във всички детски градини.


Кога ще заработи кухнята-майка към общината? Знаете ли с какво се хранят децата ни?
Защо родителите плащаме за вода в детските градини, а в същото време и общината плаща за същото нещо? Ще направите ли проверка?

Оборудвана е кухня в детската градина в кв. „Орфей“, предстои набирането на персонал и обявяването на обществена поръчка за доставка на продукти. Да, знам с какво се хранят децата. Има технолог, назначен от общината, който следи спазването на одобрено от РЗИ меню, отговарящо на Наредбите за хранене на децата. Освен като продукти има изискване за начин на приготвяне. Това се контролира и от здравните власти. До момента нямам сигнал, че е предлагана храна, която не отговаря на изискванията. Общината доставя вода в детските градини по заявка на директорите.


Кога ще започне да се упражнява контрол в детските градини? Масово се водят болни деца, които заразяват другите.

На мен, като кмет, ми е трудно да отговоря на този въпрос. Във всяка детска градина има медицинско лице, което следи здравето на децата. Дали едно дете е болно сутринта, когато са го завели в детската градина, знаят най-добре може би родителите. Въпрос на съзнание от тяхна страна е да не го водят на градина болно.

116. Георги Георгиев

09:02, 21.09.2017

Г-н Беливанов кога ще се оправи тротоара на бул. Илинден, които продължава и след светофара и е по нисък от асфалта и от години се наводняваме


 

Ще предам сигнала Ви на ОП „ Екопрогрес“, за да бъде планиран ремонт.

117. Ангелов

09:33, 21.09.2017

Искам да попитам Г-н Беливанов и комисията по транспорта кога ще сложите поне един легнал полицай на пешеходните пътеки срещу бензиностанция "АМК" да спре ужасно бързото каране във тази права отсечка и докато не е пострадал някой?

Ще предам предложението Ви на „ Транспортна комисия“.

119. Десислава

10:26, 21.09.2017

Искам да питам чия собственост са паркингите отпред, отзад и отстрани на блоковете?Имам предвид паркинга между блоковете на ул.Дунав 6 и Дунав 8. Докога ще търпим да ни пукат гумите, да ни слагат бележки по стъклата и някой си, който си няма др. работа освен да гледа кой къде живее, да му казва къде може да спира?

Явно говорим за междусъседски отношения и спорове. Паркингите са прилежащи към блока т.е., за живеещите там.

120. Жител на Хасково

12:26, 21.09.2017

Искам да попитам чия е отговорността за почистването на подлезите и конкретно на така наречения "тоалетната" в квартал Орфей? Подлезът не може в този си вид да се ползва по предназначение. Ако не се почиства, то следва да бъде затворен за да не се разнасят зарази.

Подлезът в кв.“Орфей“ не се използва от години, затова е и направена отново преди години пешеходна пътека над него. Многократно се чистят подлезите, но явно ползването им за тоалетна няма да спре до монтирането на видеонаблюдение. В ход е обществена поръчка за това.


 

121. Питанка

12:53, 21.09.2017

Кога ще премахнете "бариерата" вътре в общината и защо изобщо бе поставена единствено в основната сграда? Изобщо каква е нейната функция?

Има изисквания за сигурност на административни сгради, заради които е поставена бариерата и в Областна администрация има стъклена врата, която се отваря от охраната.


Ремонта на стадиона се извършва извън сроковете на договора, ще начислите ли неустойка на изпълнителя?

Ремонта на стадиона приключи в определените срокове.


Кога ще престанат да се движат коли и камиони през деня в пешеходната зона на центъра?

 

Право на движение в централна пешеходна зона имат само коли със специален режим и такива, които зареждат магазини в определен период от време с надлежни разрешителни от Общинска полиция. Ако забележите подобни можете да сигнализирате в полицията.


Кой има право да използва паркинга пред общината?

Паркинга пред общината се ползва от служителите в общината, общинските съветници, собственици и наематели на търговски обекти в сградите около него. Така също гости на общината. Входът е със специални стикери и временни пропуски. Отново отговарям за бариерата на паркинга - тя е поставена с цел охранителна зона около административна сграда. Изикванията за сигурността не се определят от кмета.


 

122. Никола Георгиев

15:06, 21.09.2017

Г-н Беливанов,моля Ви ,наредете незабавно да бъде ликвидирана тази гнусна тоалетна пред централния вход на Окръжна болница, на спирката. Срам и позор за нашия град!

Предприети са вече действия. Проблемът е отстранен.

123. ОРФЕЕЦ

15:27, 21.09.2017

Кога в кв."ОРФЕЙ", най-големия квартал в града, най-после ще се определи някакво място за елементарни, но неотложни медицински манипулации за хората и най-вече за тези, които са трудноподвижни, а не да стоят и чакат по автобусните спирки зиме и лете, докато се предвижат до някакво болнично заведение, било то за превръзка или поставяне на инжекция и др. Благодарим Ви !


 

Разкриването на подобно здравно заведение не е в компетенциите на общината.


 

124. Сиана

15:30, 21.09.2017

1.Кога ще поставите светофар на кръстовището до съда?

Ще предам въпроса Ви на „Транспортна комисия“.


2.Кога възнамерявате да подмените остарелите водопроводи?

Това е изключително важна и неотложна задача. За съжаление няма линия на финансиране, по която можем да кандидатстваме сега, подмяната ще струва около 80 милиона, които общината няма как да си позволи с годишен бюджет от около 60 милиона, от който за капиталови разходи /строителство и ремонти/ са около 3 милиона.

Затова се надявам новосъздадената ВиК асоциация да намери изход от ситуацията. Очаква се през 2018 да бъде направено проучване кои общини се нуждаят от подмяна на водопроводи. След това следва кандидатстване и финансиране на проекта.


3.Кога възнамерявате да подновите настилката по булевардите и улиците и да ремонтирате тротоарите?

Тази година за ремонт на улици в Хасково са похарчени близо 1 милион лева. Ремонтират се тротоари непрекъснато. Знам, че голяма част от улиците се нуждаят от нов асфалт, но продължаваме да планираме само частични реомонти именно заради старите водороводи, които аварират ежедневно и често новият асфалт се разкопава.


4.Кога ще премахнете старите дървета покрай улиците и ще ги подновите с нови? Само санитарна сеч не е достатъчна.

Не е възможно да се изрежат дърветата. Никой еколог няма да го позволи. Има законови разпоредби, които се спазват за рязането и окастрянето на дървета.


5.Ще въведете ли някакъв ред относно данданиите след 22ч., особено през уикендите, по ресторантите в града и този до стадиона?

Има такъв ред, установен е с наредба на Общински съвет. Ако имате сигнали за шум след 22 часа, можете да подадете сигнал в полицията.
6.Кога ще изчистите града от гастролиращите черни просяци?

Просещи хора за съжаление има в цял свят. Полицията и социалните служби се занимават с тях.

125. Валентин Александров

15:53, 21.09.2017

Ще има ли Хасково многофункционална спортна зала с покрит плувен басейн поне като Ботевград, Самоков, Свиленград..... Ще го бъде ли стадион "Младост"? Ще се помисли ли за масовия спорт в Хасково?

Има идеи за нова многофункционална спортна зала. Ако се намерят пари, ще бъде направена. Има и идея за ремонт на зала „Дружба“, отново въпросът е във финансирането му.

Стадион „Младост“ - общината планира частични ремонти, съобразени с възможностите на бюджета. В ход е обществена поръчка за ремонт на външните тоалетни например. Знам, че има нужда от цялостен ремонт - търсим средства.

130. Желева

17:51, 21.09.2017

През 2018г ще бъде ли ул. "Щип", гр. Хасково асфалтирана? През 2018 г ще бъде ли подменен водопровода и канализацията на ул."Щип"? През 2017 г писахме молби да бъде улицата асфалтирана, защото не е асфалтирана от 1977г. Отговорихте ни, че не може да стане. За подмяна на водопровода, трябваше да бъдем включени в план. Улицата е дълга 70 - седемдесет- метра и всички ремонти по нея могат да бъдат отчетени като текущи.

Планирана е за асфалтиране при възможност. Подмяната на ВиК е планирана за целия град, но както посочих преди няколко въпроса, необходимо е време за да се случи.

131. Веселина Николова

17:59, 21.09.2017

Г-н Кмет, до нашия блок ( бул."Раковски" 21 ) има малка пешеходна пътека със стълби, която започва от блока и стига до контейнерите за отпадъци на ул. "княз Борис I". Имаме проблем с колите, които паркират на нея, особено последните месеци два големи джипа са се настанили там и заемат цялата пътека, като единия пази място и за другия и са превърнали пътеката в техен личен паркинг, доколкото знам, собственикът е общински съветник. Нашият блок е 10 етажен, има 40 апартамента и всеки от нас, за да стигне до контейнерите трябва като мишле да се промушва между техните големи джипове, като много от живущите са възрастни хора, с бастуни. Молбата ми е да се поставят 3 циментови конуса или железни колчета, така, че да не могат превозни средства да паркират на пешеходната пътека. Надявам се на Вашето съдействие.

Ще предам искането ви на „Транспортна комисия“.


 

132. М. Георгиева

18:33, 21.09.2017

Моля за отговор на следните въпроси:
-Каква е актуалната информация за изграждащия се парк в центъра на града?

Предстои обществена поръчка за идеен проект на парка. Заданието вече е готово.


-Във всички по-големи и не толкова големи градове на страната има МОЛ-ове. има ли стратегия за привличане на инвеститори и изграждане на такъв?

Дали ще има МОЛ зависи от частни инициативи. Аз като кмет нямам против да бъде направен такъв.


-Какво се случи с проекта по преместване на автогара Хасково?

Преместването е идея, за която ни е необходимо място. Възможно е това да стане на мястото на бившето танково поделение, но все още Министерството на отбраната не е предоставило терена на общината.


 

133. Весо

19:00, 21.09.2017

Кога ще свалите автомобилите от тротоарите по ул.Найчо Цанов,децата ни ходят по пътното платно. Поставете някакви предпазни неща които да пазят тротоарите.

Ще предам искането ви на „Транспортна комисия“.


 

134. Клан недоклан

19:27, 21.09.2017

Вярно ли е, че се разграничавате от ГЕРБ?

Не съм се разграничил от ГЕРБ. Имаме явно личен конфликт с областният координатор на партията. Това си е наш проблем.


Вярно ли е, че прекратихте конкурсите за държавни служители, защото не Ви харесват хората, които са ги спечелили?

Прекратих конкурсите, защото има подадени жалби, в които се твърди, че тези конкурси са манипулирани. Ако не бях спрял конкурсите, подалите жалби можеха да търсят правата си по съдебен път.

Защо не обявихте конкурси за всички длъжности, а само за избрани?

Ще обявя конкурси за всички свободни длъжности в общината. Включително за началник отдели и експерти, които не са държавни служители. Вече обявихме конкурс за главен експерт детски градини.



Кой управлява Хасково?

Кметът и Общинския съвет, които са избрани от гражданите на Хасково.


 

135. Петър

19:42, 21.09.2017

Здравейте, г-н Беливанов! До къде ще влиза южна индустриална зона в регулация според новият ОУП. И кога ще съдействате за направата на платно за престрояване към Войводово, Орлово, Мандра, Големанци? Пътят е много натоварен с румънци, гърци и всякакви други и ще има жертви, ако се отлага още! Благодаря за вниманието Ви!

Общият устройствен план все още не е изготвен.Сега възлагаме изработването му. Съгласувано е заданието за изработване.

136. Стоян

23:31, 21.09.2017

Имате ли все още приемен ден?

Да, имам приемен ден. Час можете да си запишете на телефон 038 603300.

137. mihail stoyanov

10:05, 22.09.2017

kuga ulisa ne6o braikov 6te ima asvalt 50 gudini kak to sa6tesvuva niyama asval reguliran ulisa ase vodi 5 pati ce imal asvalt nakoi kmet daviyarvame na kugo dase obirnem me ne vaprosa kat doide izbori dase iska glasove malko na malko dase obirni vnimanie na horat ekade zima idava kak se vodiyat te desa na detska gradina kalnni sapani kade higiyenata posle malcesvoto takiv viye ne vir6ite obe6taniye sicko s6tese promeni nakraya i viyenamdaste viv tozi pos kadste .

И улица „ Нешо Брайков“ е включена в плановете за ремонт.

138. Веселина Николова

10:37, 22.09.2017

Кога ще се премахнат стълбовете с високо напрежение във вилната зона на "Куба", по-точно ме интересува линията за тенискортовете и тази за Минерални бани.

Стълбовете не са собственост на Общината, т.е., обърнете се към собствениците EVN и „Мрежи високо напрежение“.

139. Гражданка

17:42, 22.09.2017

Искам да попитам дали е законно на ул.Балчик с номера 6 и 7 да има на тротоара метални скоби, да не може никой да паркира. Дори да извикаш Спешна помощ, тя няма къде да спре. Искам да знам дали собственикът на къщите има законно право!

Служба КОРЗ провери вашия сигнал, към момента тези скоби са незаконни и трябва да бъдат премахнати.

140. христова

18:02, 22.09.2017

Искам да питам кмета...сложихте мантинели на бул Раковски от дясната страна... а защо не го направите и от другата страна на булеварда...там спират много коли до заведението...Имам предвид срещу казармата. Отбивката беше удобна за живеещите в близките блокове когато ползват такси.....

От страната на бившето военно поделение беше наложително тротоарът да бъде обезопасен, защото е на нивото на улицата. От отсрещната страна тротоарът е на по-високо от улицата ниво. Ще се прецени дали се налага неговото ограждане.

141. Веселин Митев

19:42, 22.09.2017

Улица Каменна от началото до номер 3а е двупосочна, там се намира и автобусна спирка, но тъй като няма необходимите знаци и маркировка това не може да се разбере, моля да бъдат поставени такива благодаря


 

Ще предам сигнала Ви на ОП „Екопрогрес“ за поставяне на маркировка.

142. Веселин Митев

19:44, 22.09.2017

Плащам данък смет за имот, който е в регулация, но до имота няма никакъв достъп, няма кош за сметосъбиране и никаква постройка Как да процедирам, за да спра по-нататъчни задължения към общината или ще ми бъде доставен такъв кош и направен път, както е всъщност по плана на община Хасково

Бихте ли подали официално писмо в общината с конкретен адрес за да проверим случая. Вероятно отново става въпрос за начисляване на някои от компонентите на такса смет, които са дължими в случай на собственост на имот.

143. Антон Христов

17:16, 23.09.2017

Прочетох над 100 въпроса, свързани с доста проблеми, които имат също важно значение и за мен като: по нормални легнали полицаи, асфалт по улиците в града и селата, бездомни кучета, трафик и много други. Аз искам да попитам, защо в едно село Добрич (Димитровград) дори тяхното гробище не може да се сравнява с много от направените неща за нашия град! Изключвам като цяло това, че може да сравним нашите с тяхното, защото освен, че е пълно с боклуци и треви, на едно от нашите гробища преди време се събираше и по 1лв за вход. Толкова ли е трудно да има хора, които да ги поддържат?

Има хора, които поддържат гробищните паркове.Те се стопанисват от общинско ЕООД. Алеите се чистят регулярно. Ако говорите за гробищните места, това е задължение на близките на починалите.

144. Стоянов

19:00, 23.09.2017

Искам кмета да излезе публично и да каже какво става. Защо неговите се отмятат от него и какво смята да прави, защото при 2 години управление без подкрепа от общински съвет и евентуално от централната власт, накрая Хасково ще заприлича на град след война.

Скандалът в Хасково, който се получи, за съжаление, е по скоро чисто медиен. Администрацията работи. Общински съвет също не би си позволил да отхвърля решения в името на по-доброто бъдеще на Хасково. Не мисля, че Хасково ще заприлича на град след война. В ход са няколко проекта - започва реконструкцията на междублокови пространства в „Орфей“ и „Бадема“, така също между улиците „ Одрин“ и „Булаир“. Планираме изграждането на парка до ДНА, правят се текущи ремонти според възможностите на бюджета. Дали кметът е от една или друга партия, дали това е управляващата в момента партия, не би следвало да има значение. Пример е моят предшественик, който 16 години управлява Хасково без силна подкрепа на централна власт. Хората на Хасково ме подкрепиха преди две години, аз няма да ги излъжа и ще се постарая в следващите две години да дам всичко от себе си, за изпълня обещанията, които съм дал.

145. Николова

21:17, 23.09.2017

Защо досега не се намери начин да се спрат щумните тържества на открито. По този въпрос има сигнали от години. В момента е 9 ч. вечерта, а дискотеката в къщите зад бл.42 в квартал Орфей е в разгара си. Музиката се носи навсякъде. Нали има наредба за спазване на обществения ред.

Да, има наредба на Общински съвет, важи след 22 часа.


 

146. Добрин

11:21, 25.09.2017

Защо общината направи тръбен кладенец към спортна площадка Юнак,за да прикрива ежедневната кражба на кубици вода от ВиК ли?

Общината не е правила кладенец на СП “Юнак“.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (34)

  • 1
    Въ
    Възмутен
    42 -18
    12:20, 20 окт 2017
    Г-н секретарка Беливанов, защото сте точно една секретарка и го доказахте с отговорите си. Никакъв кмет не сте, един кмет би отговорил , така - Ще наредя да се провери или извърши.., а не като Вас - Ще предам на този, ще предам на онзи. Това е супер несериозно и обидно спрямо всички нас, които сме Ви избрали за кмет. Наистина сгрешихме тотално, Вие сте нищо повече от една секретарка, че и в пенсионна възраст. Непотребен сте, безполезен, паразит сте. Вие сте най-голямото недоразумение случило се някога в този град с над 1000 год. история. Ходете си!
    • Le
      Lea
      15 -21
      13:17, 20 окт 2017
      Ако има комисия, която е за това какъв е проблема... Виж коментара
    • Ха
      хахахаха
      34 -13
      13:44, 20 окт 2017
      Пр на общината се мобилизира да пише коментари . Какво падение!
    • Пи
      Писна ми от такива възмутени
      10 -28
      14:05, 20 окт 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Чо
      Чобанина
      33 -8
      14:12, 20 окт 2017
      Как няма да сме възмутени от лошото управление на град Хасково и безхаберието по решаване на проблемите на града ни. Какви градинки, какви 5 лв, ПЕТСТОТИН лева данък плащам на общината, аз както и всички хасковлии сме им работодатели и ще изискваме от управляващите града ни да си вършат работата !!! Какво искате вие, да спрем да ги критикуваме ли, няма да стане !!!
    • Грешите!Това е Буратино!
  • 2
    Км
    КМЕТЕ!!!
    32 -8
    12:47, 20 окт 2017
    Не отговорихте какво строи митю минерала на моста до сервиза си!тайна ли е?нали ви е личен приятел ,че покрай вас доста се облажи!
    • От
      ОТГОВОР
      1 -2
      12:51, 23 окт 2017
      Строи частен затвор за такива прошляци -разбирачи като теб!
  • 3
    То
    Тончо
    26 -2
    13:11, 20 окт 2017
    Кога ще е готов този общ устройствен план???
    • Чо
      Чобанина
      28 -7
      14:14, 20 окт 2017
      Га цъфнат налъмите градски, какво очакваш от тия мърди !
  • 4
    Ни
    Нина
    40 -9
    13:41, 20 окт 2017
    Как не Ви е срам, г-н Беливанов? Отговорите на въпросите са шаблонни - не зависи от Вас, ще предадете на транспортната комисия, на КОРЗ, на ТИЦ. Би трябвало да отговорите какви са решенията на транспортната комисия, например, след подадените сигнали. А не - дрън-дрън, не съм аз! Колко хора Ви сигнализират и за циганските сватби, а Вие пак - разрешителните били до 22 ч. Не може ли в почивните дни да се пращат проверки и да се прекрати тоя тормоз?! Писах Ви за безразборно поливане на градинката между паметника на Незнайния воин и Библиотеката, получавам ТЪП отговор, че сега е време за есенно зацветяване. Ама там е само трева!!! "Екопрогрес" нали е общинско предприятие, защо не запознаете директора му със сигналите на гражданите и тогава да се даде отговор. Разочарование! Това е думата за обратната връзка. Май сте заобиколен от лоши съветници.
    • Ни
      Нина
      26 -5
      13:53, 20 окт 2017
      И като споменах "Екопрогрес", да допълня, че отговорничките на групите работници, са доста невъзпитани, държат се лошо, ръцете са в джобовете. Потрес! Забравили са, че са на общинска служба.
    • Чо
      Чобанина
      14 -4
      14:00, 20 окт 2017
      Остави ги, това са едни тъпунгери и мърди. Поливат редовно тревата на Ямача , дори когато вали проливен дъжд.
    • Me
      Meloman
      7 -22
      14:43, 20 окт 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Ух
      Ух
      19 -10
      16:04, 20 окт 2017
      То директора на ЕКОПРОГРЕС е такова недоразумение, че няма накъде повече. Само политика му е в ******* и нищо друго. Време е да си ходи завалията да си стои в централата на гроб и да събира паижини!!
  • 5
    Чо
    Чобанина
    32 -8
    13:57, 20 окт 2017
    Не може кметът да се прави на щраус и да се оправдава с наредба за шума от 22 часа. В у-ще Отец Паисии циганскитесватби многократно превишават всички норми за шум и се чува бумтенето до Кърджалийска. Що за безотговорно отношение Беливанов - имало наредба след 22 часа. Ами като посред бял ден ни тероризират с невероятно голям чалгарски шум - какво да правим да се примирим ли, че кмета ни е мърда и не взема никакви мерки против това. И къде е ви е прословутия КОРЗ - всички циганиспират на тревните площи, един глобен не съм видял до сега. Наглост и безнаказаност и всичко това става с вашето съдействие, май циганитеса оказали решаваща роля за да сте сега на този пост и сега им се отблагодарявате по този начин, като ги оставяте да вилнеят и да ни тероризират. Срам за тебе Беливанов и това ми било кмет, МЪРДА !!!
    • E
      E
      9 -21
      14:56, 20 окт 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Чо
      Чобанина
      26 -6
      15:09, 20 окт 2017
      То тоя кмет с много малко компетенции ма ! Нищо не зависело от него все с други се оправдава ! Ай сиктир мърди общински !!!
  • 6
    Съ
    Съвет
    37 -6
    14:11, 20 окт 2017
    Г-н кмете,има един виц за англ.благородник,който като се оженил качил младоженката на коня,но по пътя кончето се спънало.Нашият човек казал "едно".Последвало второ и трето спъване след което кончето било застреляно.Младоженката вдигнала врява и благородникът и казал-"едно..".Та в тоя смисъл като чета въпросите - ами те вашите подчинени направо си просят броенето...Вместо уклончиви и мекушави отговори,излезте и кажете"Да,днес уволних еди кой си,защото към неговия ресор има много оплаквания.Тогава ще ви уважават хората.Защото вие им сърбате попарата в крайна сметка.А ако ви е страх от гората....Знаете!
    • Съ
      съвет
      10 -2
      21:57, 20 окт 2017
      Ето го и първото минусче.Защо ли си мисля,че е от Екопрогрес?
  • 7
    Ив
    Иван
    16 -4
    14:37, 20 окт 2017
    Кмете,не намерих моят въпрос нито отговор,защо.Защото не ви хареса ли.
  • 8
    Ab
    absurda
    32 -4
    15:16, 20 окт 2017
    Четвърта част въпроси може да задавате и на мен. Отсега съм готов с отговорите - ще предам на тоя, ще кажа да другия, не е от моята компетенция......Между другото, мина 1 месец откак развали конкурсите, тогава каза, че се подготвят документи за нови конкурси и ............. дотам. 2 години едни нормални конкурси не може да се проведат, ние чакаме нещо по-мащабно да се свърши.
  • 9
    Ам
    Ами толкова може
    21 -4
    17:47, 20 окт 2017
    Ами толкова може "великият администратор" Добри. Повече потенциал няма, акъл няма, мнение няма, но пък за сметка на това очи има. С нагли, алчни и лъжливи очи гледа моите съграждани". Това не всеки го умее, но Добри е квалифициран в това. Пък и другите, неговите верни служители, и тях научи как да гледа обещава и да лъже. Ами толкова може.... човечецът
  • 10
    Ме
    Меломанка
    20 -3
    21:00, 20 окт 2017
    Спрете да ни занимавате със старческите размисли и страсти на дядо Добри! Човека смята, че всички го харесват и той е най-великия кмет на Хасково за всички времена! Счита себе си за месия и за човек, на когото всичко му е позволено! Но той няма вина- акъла му е толкова, а на нас два пъти по-малко, че го избрахме! Толкова ме е я на ГЕРБ, че ни го натресоха тоя дядка- изкукуригал! Много сме глупави, а сега кмета ни е най- глупав! Ужас, да бягаме към София или Пловдив!
  • 11
    Мо
    Моля
    13 -4
    21:13, 20 окт 2017
    всички,които сега си посипват главите с пепел,че били гласували за сегашния кмет,да НЕ гласуват на следващите избори!Явно не ви бива в избирането!По-добре по изборите идете за гъби и не бъркайте нещата!
  • 12
    Ар
    Арда ТУРЧ
    11 -1
    21:26, 20 окт 2017
    Бай Добри, кат си тръгнал да прайш автогари, оти не напрайш една и на Кърджалийска?
  • 13
    Lu
    Lucifer
    18 -1
    22:28, 20 окт 2017
    Политиците са еднакви навсякъде - обещават да построят мост там, където няма дори река.Впрочем проблемът с политическите майтапи е, че те биват избирани.Беливанов нищо не знае, но мисли, че знае всичко. Това определено води към политическа кариера!Не го бива за нищо, но е способен на всичко!Добре дошли в Хасково....
  • 14
    Си
    Сиреч
    20 -1
    00:25, 21 окт 2017
    134 въпрос:
    Вярно ли е, че прекратихте конкурсите за държавни служители, защото не Ви харесват хората, които са ги спечелили?

    "Прекратих конкурсите, защото има подадени жалби, в които се твърди, че тези конкурси са манипулирани. Ако не бях спрял конкурсите, подалите жалби можеха да търсят правата си по съдебен път"-казал Д. БЕЛИВАНОВ
    Е да, ама не, признак си Добри, не ти харесваха спечелилите, защото знаеха повече от теб, защото работеха повече от теб, защото респектираха повече от теб, защото мислеха повепе от теб . А тия приказки със съда ги говори на някоя баба, защото няма закон, който да доаведе до тези жалби до съд. С ТЯХ МОЖЕ ДА СИ ИЗБЪРШЕ САМО З.... КА. Погледни си администрацията пълен ХАОС Е.. Така е, защото няма правила.
  • 15
    WM
    W MOMENTA SME GOLEGI
    16 -6
    13:40, 21 окт 2017
    Признай си добричак добри ,че нещата тръгнаха много добре заради 4 човека от ръководството.консулов направи да блесне хасково със санирани блокове и училища за нашите деца,трандафилова раздвижи културата в този град,гаргова ти остави толкова пари ити вкара всичко вред,димитрова съживи селата обедини хората и им вдъхна вяра,а ти скъпи ни кмете от една година започна да работиш против тези млади образовани и можещи хора и тбоята цел да ги обезличиш не се сбъдна,защото хората виждат и преценят,те напуснаха защото не искат да бъдат в комбина в твойте схеми с твоята шайка .сега тропай на всички врати за подкрепа!
  • 16
    Ха
    Хасковлийка
    10 0
    16:56, 21 окт 2017
    Внимателно прочетох Наредбата за спазване на обществения ред.В чл.4 т.8 е указано, че се забраняват шумните тържества на открито за времето през цялото денонощие, освен ако има разрешение от Общината.Защо във Вашият отговор е посочено, че забраната е след 22 часа???
  • 17
    Тв
    твой приятел
    14 -1
    17:11, 21 окт 2017
    Кмете ,вдигни глава и виж Димитров град,Стара Загора,Бургас малките Харманли,Ивайловград и сам си задай въпроса .Къде съм аз?Какво правя тук където ми не е мястото?Инат разбирам когато е в личен план,но когато се късае за цяла община е .....
  • 18
    Ще
    ще разберем
    7 -2
    19:20, 21 окт 2017
    Кмете,защо не отговори на въпросите ни/говоря от името на съседите ми/кой откраде радиаторите на училищата ина работа ли е този който ги откраде и няма ли да покажеш лицето и.Нее честно ГОСПОЖА СВЕТОФАР ЕУВОЛНИ .,адругата дори е повиши,Или модела на управление е вземай и трай ...Бившия Директор на Екопрогрес го компесира с назначение на съпругата му като държавен служител.Браво Кмете голям мъжкар си
  • 19
    Св
    светофарова
    4 0
    20:43, 22 окт 2017
    Кмете,зашо изпъди секретарката си зада не вижда с кой ставаш комбина,по препоръка на пиярката ти.Тя толкова е оплетена влъжи и схеми,че в скоро време сама ще влезе в капана.
  • 20
    Ос
    оставка
    5 0
    07:39, 23 окт 2017
    Боклук ,мръсотия ,кучета,заразени кучета от краста в центъра ги прескачат хората.Това е родно ХАСКОВО.Да е жив и здрав Кмета!!!

Случаен виц

Последни новини