Най-скъпата къща в света се продава за 410 милиона долара

    Информацията, че луксозният имот отново е на пазара, публикува сайтът за дизайн и архитектура thespaces.com, позовавайки се на Bloomberg.

    Имението се намира в района Сен-Жан-Кап-Фера - полуостров на изток от Ница, който е популярен със своите луксозни имоти и частни плажове. Les Cèdres (Кедрите), което някога е било дом на белгийския крал Леополд II, е на пазара за недвижими имоти с цена 350 милиона евро (410 милиона долара), което го прави най-скъпият дом за продажба в света.
    Вила Les Cèdres е построена през 1830 година. Къщата с площ от 18 000 квадратни метра се намира в 35 акра озеленен двор на Лазурния бряг и притежава една от най-красивите градини в Европа с над 15 000 растения и 20 оранжерии с редки тропически видове. Стаите са украсени с панели, кафяви тавани, корнизи и изящни полилеи.
    Според компанията за информационни финансови услуги „Блумбърг“ библиотеката съдържа около 3000 книги, включително ботаническа енциклопедия от 17-ти век, която също се продава заедно с килими, картини и мебели от вилата.
    Крал Леополд II купува вила Les Cèdres през 1904 г. и разширява площта на имота. Неговият синьо-златен знак все още стои монтиран на една от тапицираните с коприна стени в дневната, заедно с портрета на Бланш Делакроа – бивша кабаретна танцьорка и една от скандалните любовници на краля.
    Вила Les Cèdres по-късно става собственост на известните производители на алкохол - семейство Марние-Лапостол. Фамилията притежава марката „Гранд Марние Ликьор“, но също отглежда кедровите и палмови дървета, както и маслиновите гори и овощните градини около френските имоти, някои от които датират отпреди 300 години.
    През 2016 г. италианският дестилатор „Кампари“ (Davide Campari-Milano) придоби собствеността върху марката „Гран Марние“, а с нея и къщата с 14 спални. Сега я предлага за продажба чрез лондонската компания „Савилс“ (Savills).
    Ако за имението на полуостров Сен-Жан-Кап-Фера бъде платена обявената цена, то ще стане най-скъпата жилищна продажба в историята. Les Cèdres ще подмине имението „Клампет“ (Clampett estate) в Бел Еър, Лос Анжелис, който е обявен за продажба през август за 350 милиона долара.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини