Шофьорите на камиони карат като бесни, показва акция на пътя

Превишената скорост е сред най-честите нарушения на водачите на камиони, засечена при акцията на службите през миналата седмица. По Тя беше част от проведената в цяла Европа проверка с цел засилване на контрола на автобуси и товарни автомобили.

Обобщението на данните от МВР показва, че в Хасковско са засечени общо 80 нарушения.

Освен превишената скорост, на челно място анализът посочва и тахографските нарушения. Те са 6 засечени за седмица.

Нередности в документите на водачите и технически неизправни автомобили, са другите по-характерни нередности, които проверяващите са установили.

В хода на проверките е разкрит и 37-годишен български водач, който е представил филшива книжка. Той е бил задържан по образуваното досъдебно производство.

В проверките се включиха и криминалисти, които следяха за нелегални мигранти и транспортиране на крадени стоки.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ив
    Иван
    15 -1
    18:51, 17 окт 2017
    Защо камиони и тирове минават през града,нали е забранено.Никой не ги спира,карат бързо,изпреварват дори леки коли.Ненормална държава.
    • Нека журналистите да попитат Антон Ставрев , шефа на бившата ДАИ , сега ИА на АА Хасково, защо камиони и тирове минават през града. Сигурно няма да им отговори професионално , защото е свиленградски диджей и е назначение на ГЕРБ.
    • Пр
      Простолюб от гражданите
      1 0
      08:46, 18 окт 2017
      Журналистите сигурно са по-запознати от теб за да не го направят. Сигурно знаят, че ДАИ няма правомощия по общинските наредби. За това се пита корз (общината) или КАТ.
Последни новини