Решетки за полицаи за разпространение на дрога и рекет

    Полицейските служители са задържани за 72 часа по време на акция под наблюдението на Специализираната прокуратура снощи. 

    Арестуваните са столичното  Седмо РУ. Работата на служители на „Вътрешна сигурност“ по случая започнала още през юли тази година, съобщават от МВР. Тогава  срещу двамата униформени са постъпили данни, че разпространяват дрога. Полицаите са  заловени с белязани пари. Подкупът, който са получили е  2000 лева.

    Събраните до момента доказателства сочат, че те са продавали амфетамини, марихуана и други наркотични вещества на наркодилъри, които пък ги разпространявали на дребно в обслужвания от полицаите район. Освен това униформените и рекетирали клиентите си, които трябвало да им плащат "такса спокойствие". Мизата, търсена от диларите била по 2000 лева месечно на човек.

    Онези, които отказвали да плащат таксата, били заплашвани, че ще бъдат задържани и срещу тях ще бъдат образувани преписки и досъдебни производства.

    При извършените претърсвания в специален тайник в дома на единия от служителите са намерени и иззети разноцветни таблетки, разпределени в найлонови пликчета. Според полеви тест, става дума за амфетамини. Окончателно заключение за състава на таблетките предстои да даде назначена по случая експертиза.  

    За окончателно заключение за съдържанието на таблетките предстои да даде назначена по случая експертиза.

    Между временно от прокуратурата уточниха, че двамата полицаи, единият от които е с дълъг стаж в МВР, се стараели да действат при пълна конспиративност. Комуникирали с „подопечните“ дилъри единствено чрез интернет приложения и „прави“ телефони (използвани само за връзка между тях).

    С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на двамата е наложено задържане до 72 часа. На 17 октомври 2017 г. в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

    С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура двамата са задържани за 72 часа. Утре /17 октомври/ в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за постоянното им задържане. 

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини