Сребро и бронз за гимнастичките на „Калия” от Международен турнир

    Редица призови места заеха състезателките на хасковския спортен клуб по художествена гимнастика „Калия” в Международен турнир в Пловдив. В надпреварата участваха общо 10 възпитанички на Ася Бакалова от областния град, като за някои от тях това е дебют в състезание.

    Сребърен медал спечели Деница Димитрова в групата на момичетата, родени през 2011 година, а връстничката й Виктория Пашинова заслужи бронзовото отличие. Съотборничката им Теодора Евтимова пък се класира на четвърто място.

    При децата родени през 2010 г. на много малко от медал остана Ева Твапанян, която зае четвърта позиция в крайното класиране. На седмо място е Станислава Иванова, а осма е Иванна Стоянова.

    При децата, родени през 2009 г. отново на крачка от почетната стълбичка остана Жансет Борисова, която се класира на четвърто място, шеста е Калина Бакалова, а на седмо място Ипек Мюмюн.

    При девойки младша възраст в силна конкуренция Лара Твапанян зае десето място.

    Състезанието бе организирано от пловдивския клуб „Тракия-Елит” с президент Анастасия Герова със съдействието на Българската федерация по художествена гимнастика и община Пловдив. В него участие взеха възпитанички на 20 клуба от страната, сред които и някои национални състезателки. Участваха представителки и на 6 чуждестранни отбора от Норвегия, Италия, Белгия, Украйна, Молдова и Киргизстан. Отличията на децата връчи бронзовата медалистка от Олимпидата в Рио от 2016 г. Християна Тодорова.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      As
      asko
      0 0
      10:03, 16 окт 2017
      Ах че красавици! Бъдете живи и здрави и само успехи!

    Още новини

    Последни новини