Отстраниха изпълнителния директор на Amazon Studios заради обвинения в сексуално насилие

Изпълнителният директор на Amazon Studios е временно отстранен след обвинения в сексуално насилие. Рой Прайс е в принудителен отпуск. Той бе обвинен от продуцента Айза Хакет, ​дъщеря на известния писател фантаст Филип К. Дик, съобщава Variety.

Хакет твърди, че Прайс, който е на изключително силна позиция като изпълнителен директор, отговарящ за добре финансираните от Amazon телевизионни продукции, многократно ѝ е правил кошмарни предложения, въпреки отказите ѝ.

Айза Хакет е изпълнителен продуцент на "Човекът във високия замък" по мотиви от едноименната книга на нейния баща - фантастът Филип Дик. Проектът е съвместен на  Amazon Studios и The Weinstein Company.​ 50-годишната Хакет е изпълнителен продуцент и на предстоящия сериал антология "Електрически сънища" по Филип К. Дик. 

Представител на Amazon, дъщерна на която е Amazon Studios е казал, че се преразглеждат договорите с продуцентската филмова компания The Weinstein Company, основателят на която Харви Уейнщайн бе обвинен от няколко холивудски звезди в сексуално насилие.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини