Младежи седнаха на кметския стол в Асеновград

Изображение 1 от 2

    Младежите от Асеновград да участват в заседанията на Общинския съвет и неговите комисии. Тази идея се роди вчера, 12 октомври – Ден на българската община, на срещата между ученици и кмета Емил Караиванов. Целта е да се увеличи дейността и активността на Младежкия общински съвет, който се учреди преди една година, и това да бъде заложено в Годишния план за младежките дейности. Учениците обсъдиха въпроси, свързани с организацията и структурата на съвета, като се обмисля и вариант за ротационен принцип на действие, който да даде по широк достъп на младите до управлението на града и вземането на решения.

    Кметът Караиванов посрещна своите гости в 305 зала, като преди това преотстъпи кметския стол на трима ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий”, част от инициативата „Мениджър за един ден”. Жулиета Желязкова, Божидар Костадинов и Неврис Ходжаасан имаха възможността през целия ден да работят в Общината, като се запознаха със отговорностите на кметската длъжност, дейността на различните дирекции и общинския съвет. Присъстваха и на публичното обсъждане на отчета на бюджет’2016.

    На срещата бяха обсъдени и други теми, които вълнуват младежите в града. Съществено място в разговора бе отделено на вандалските прояви върху детските площадки и парковете и това как младите лидери биха могли да въздействат на своите връстници в тази насока. Всички поискаха да се включват в благотворителни инициативи, да организират конкурси за есета на различни теми и да се разшири кръгът от спортни прояви в общината.

    Източник: asenovgrad.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини