Светозар Казанджиев представя новата си книга в КДК Смолян

Книгата „Милост“ на Светозар Казанджиев, издадена от „Български писател“ вече е на път към читателя. Тя съдържа 43 кратки разказа с подзаглавие „Истории за разказване“ и ще бъде представена на 18 октомври от 18 часа в зала „Петър Стайков“ на Клуба на дейците на културата. Проявата е част от тържествата, посветени на Празника на Смолян и 105-та годишнина от Освобождението на Родопите от турско робство.

Редактор на книгата „Милост“ е Здравка Евтимова, писател от Перник. В предговора на сборника тя пише: „Четейки някои разкази, имам чувството, че Светозар Казанджиев пише със собствената си кръв. Това не са измислици, които ще прехвърлиш, ще си вземеш още салата и ще забиеш поглед в поредното реалити шоу по телевизията. Това е светът на България – на онзи прекрасен клоун в цирка, който е способен да накара цял един град да се почувства голям, красив и уникален (Белият лебед), това са истории, в които малките, стъпканите несретници носят светлина и красота… ”

И тази книга на писателя е свързана с Родопите. Писана с пълна отдаденост, искреност и любов – от личния спомен, през фантазиите на живота до погледа му в света на Италия, Англия, Америка.

СмолянБГвести. нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Последни новини