Предстои пътят Първомай - Дълбок извор да се регулира със светофар

Изображение 1 от 4

    Светофарната уредба на пътя Първомай – Дълбок извор, на разклона към село Поройна, ще заработи едва след като приключи реконструкцията на отсечките Първомай-Поройна и Дълбок извор-Поройна. Това се казва в отговора на инж. Светослав Глосов – член на УС на АПИ на зададен от parvomai.net въпрос.

    В последните дни в информационните бюлетини се предупреждава, че на „...път ІІІ-667 Първомай-Дълбок извор в с. Поройна  движението е в една лента, съгласно поставена вертикална сигнализация и светофарна уредба, поради ремонтни дейности... Срок до 27.01.2018 г.“

    Жители на общината, често пътуващи по този маршрут споделиха, че светофарна уредба има, но тя не се използва. Затова попитахме Агенция „Пътна инфраструктура“, която отговаря за изпълнението на проекта, кога движението ще бъде еднопосочно и ще се регулира със светофар.

    От отговора, който получихме, става ясно, че трябва да бъде повдигната нивелетата на пътя Първомай – Дълбок извор. Организацията на движение изисква това първо да стане по лентата в посока „Поройна- Първомай. След приключването на този етап ще бъде реконструирана лентата в посока Дълбок извор - Поройна и едва тогава ще се пристъпи към лентата в посока Първомай – Дълбок извор. Тогава ще се използва и светофарната уредба, за да не бъде цялостно затварян пътят. Точно определени дати няма. Най-вероятно това ще стане в края на срока, определен за реализирането на проекта.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини