Извадиха сватовете от конкурса за нов шеф на Здравната каса

Националната здравна каса обяви конкурс за шефските позиции на службата в 19 области, включително и в Хасковска.

Заповедта на управителя на НЗОК проф. д-р Камен Плочев е от 29-ти септември.

Обявлението е заради мандатността на регионалните директори от четири години. Срокът за 19 от тях, включително и за шефа на Хасковската служба – д-р Павлина Куюмджиева, изтича през 2017. Д-р Куюмджиева е от дълги години начело на Касата в Хасково, като през последните 14 при обявяването на конкурсите е единствен кандидат.

Изискванията за кандидатите в новия конкурс е да имат висше образование с образователно-квалификационна степен „магистър“, както и 7 години професионален опит, от които минимум три да са стаж в областта на управлението на здравеопазването, банковото, застрахователното или осигурителното дело.

Кандидатите не могат да са членове на Надзорния съвет. Няма да бъдат допускани и такива, които са в роднински връзки. Така например ще бъдат отхвърляни още на документалния етап роднините на членове на Наздора, не могат да кандидатстват съпруги или съпрузи, нито пък ако има фактическо съжителство. Кандидати не могат да бъдат и роднини по права линия, по съребрена линия – до четвърта степен включително, или по сватовство – до втора степен включително, с член или лице от НС на НЗОК.

След документалния първи етап, конкурсът ще се проведе в етап и на писмена разработка на тема: „Реализация, насоки, ефективност и контрол на управление на разходите на РЗОК“, и събеседване.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (19)

  • 1
    Лю
    Любен Гройс
    30 -10
    12:19, 12 окт 2017
    Д - р Коюмджиева била 14 г и единствен кандидат за този пост ---- излиза че докторката е коронована за тази длъжност и трябва да я заема до смъртта си ХАЙДЕ пак вестникарски изцепки Би трябвало да има ред в тази работа Не вярвам за тази сладка длъжност да няма поне още един КАНДИДАТ --не замаявайте хората
    • Ха
      Хасковлия
      18 -19
      12:48, 12 окт 2017
      Хубава жена на снимката!!!
  • 2
    Ха
    ХАСКОВЛИЯ
    25 -9
    12:22, 12 окт 2017
    Нека този път да назначат не ПЕНСИОНЕРКА С "ЛОШ ОПИТ",а знаещ и можещ човек,защото последно за сниманата госпожа,това важи.
  • 3
    Ха
    ХАСКОВЛИЯ
    23 -8
    12:35, 12 окт 2017
    Да не е спуснат този конкурс,така че точно тази персона да се намърда на поста.е този път ,ако посмей да се кандидатира няма да го позволим!
  • 4
    Ст
    Стар хасковлия
    31 -8
    12:45, 12 окт 2017
    Нищо лично срещу д-р Куюмджиева, но не става за тази работа. Заради нея, Хасково е на последните места по средства и талони за лечение. Това показва, че не умее да защитава позиции, което е вредно за гражданите на областта. А и обвързаността и с "лечебното заведение" "Хигия", над което е разперила чадър е недопустимо. Е, не е такава брадва като участниците в Кумгейт, но все пак се старае.
    Време е нов Директор, с хъс и ум да поеме Касата. Тези неща на докторката липсват...
    • Йо
      Йовчева и сие
      9 -3
      15:20, 12 окт 2017
      Де го биеш, де се пука! Това е като да набъркаш темата за намерени контрабандни цигари в гараж на бивша областна шефка.U
    • Ma
      Male-Male
      10 -11
      19:00, 12 окт 2017
      Д-р Куюмджиева отваря чадър само в два случая - когото вали дъжд и когато разни анониници се пробват да я наплюят с фалшиви обвинения, клевети и лични нападки.
      Във втория случай, това е не за друго, а просто, за да не ги отбелязва. От хигиенни съображения. Човек трябва да има хигиена и култура на обшуване! Приятна вечер, Възрастен Хасковлия
  • 5
    @@
    @@@@@@@He
    17 -3
    14:57, 12 окт 2017
    Hе знам колко е обвързана с "лечебното заведение Хигия",но вижте какво става с така наречената "Европейска болница "в Свиленград където болните се "лекуват "само с химикал.Това се знае отдавна е от всички,но се мълчи.
  • 6
    Пр
    Проверка!
    15 -7
    16:45, 12 окт 2017
    Нека тези,които предлагат пенсионерката отново да се кандидатира за шеф на РЗОК Хасково да извикат медицински одит,който да провери:1.Всички,които получават пари за ВСД,имат ли лиценз от СДК-София и ако нямат за какви суми,неправомерно изплатени,противозаконно става дума-от 2007г.насам?
    2.Нека се провери правилно ли се разпределят и на какъв принцип паричните потоци между изпълнителите на медицинска помощ ?
    3.При ***** ** лекар или прекратяване на дадена практика,поради работа в чужбина,неговия буджет къде отива,защото лекарят го няма,но болните си остават все по-болни?
    4.Закрити ли се практики на висококвалифицирани лекари,защото не им се отпуща адекватен лимит и насочват ли се пациентите им към практики,които нямат право да ги обработват?
    Въпросите са много и проверката е лесна.Накратко,да не стане така,че пак Хасково да напълни медиите с РЗОК-гейт,защото,ако политиците мислят за хората,няма как да пренебрегнат факта,че буджетът на РЗОК-Хасково е ударил дъното и така повече не може и не трябва.Най-засегната е доболнична помощ-на трето място отзад-напред(данни на НСИ)
    • Ma
      Male-Male
      8 -9
      17:40, 12 окт 2017
      Абе, манипулирай хората по-дискретно! Така си личи отдалече, и без цайси се вижда. Явно голям яд те гони. А пък и на тебе си ти трябват цайси, потеже и ти си в пенсионна възраст. Иди на очен лекар. Стаю Педев ти го препоръчвам лично.
  • 7
    Вя
    Вярноли е
    17 -5
    17:08, 12 окт 2017
    че е пенсионерка и иска пак да се кандидатира. Тава ако е така не е ли нагло?Защо пенсионерите не дават път на младите специалисти?
  • 8
    Ma
    Male-Male
    10 -5
    17:51, 12 окт 2017
    Ся, не е честно така! Като ше вадят сватовете, да извадят и Двете Свати от форма. Няма нужда да си пишат имената, ние им ги знаем:) Само, по-практично ше е , от гледна точка на прегледност . Пишете , за да се ориентираме, под имена Сватя1 и Сватя2
  • 9
    Пр
    Проверка!
    10 -3
    18:10, 12 окт 2017
    Хубавото е ,че като става дума за бюджет, парични потоци,спазване на закони,нещата лесно се доказват и няма място за манипулации.А вие май не четете статистика?Емоциите са там,където липсват фактите!Вие емоционален ли сте или от облажените,защото на мен ми писна да ми отлагат прегледи и изследвания,заради липса на лимит!Само,който печели от тази изкривена практика,може да я подкрепя!
  • 10
    Ре
    Реформатор- лаладжия
    12 -6
    20:08, 12 окт 2017
    Казахме веднъж 14 години не е малко Това място не е бащиния Че то бащиния да беше баща и нямаше да я търпи 14 г единствена незаменима --хайде холан Какви личности са си отишли от тоя свят но коюмджиева незаменима---- безобразие в бойковия катун
    • Оф
      оффф
      5 -8
      20:21, 12 окт 2017
      Ами, то на лаладжия, както се самоопределяш, стрували си човек да отговоря на сериозно? Хайде, пожелавам ти щастие и късмет. Продължавай в същия дух.
  • 11
    Пр
    препоръка
    8 -9
    22:17, 12 окт 2017
    безплатен съвет към всички коментирали драскачи тук : имате спешна нужда от преглед в болярово 6 -ти етаж,там ще ви посрещне съпругът на охулената от вас лекарка ,който от сто години е шеф на диспансера..щото луди колкото щеш ,ама никой не ще да ги лекува.
  • 12
    До
    ДОКТОР
    11 -3
    23:17, 12 окт 2017
    След нея иде ред и на останалите некадърници в МБАЛ ,които имитират работа и грабят като за последно.Но..... иде и вашето време!
  • 13
    Бо
    Бореца
    6 0
    09:41, 13 окт 2017
    А аа има един загубен доктор приличаш на бъчва погледнат отвсякъде Лъчезар Бойдев по некадърен от него няма и той е работи в касата.
    • Лъ
      лъжа
      1 -3
      14:03, 13 окт 2017
      "информацията" ви е доооооста остаряла. Д-р Бойдев не работи в касата от 5 (пет) години!
Последни новини