Йончева не е нарушила закона, като е разказала на всеослушание за слабите места по границата с Турция

Елена Йончева не е нарушила закона, като е разказала в национален ефир за пробойните по българо-турската граница. Това става ясно от съобщението на на Софийска градска прокуратура, която

отказа да образува досъдебно производство срещу депутатката. Сигналът за изнесената от нея информация, като издаване на държавна тайна, към прокуратурата беше подаден от вицепремиерът Валери Симеонов. Според него изнасянето на данни в телевизионно предаване, че по-голямата част от възпрепятстващото съоръжение Област Хасково е едноредова, поставя под риск националната сигурност на страната посредством засилване на имигрантския натиск върху границата в района именно на района на Хасковско.

След анализ на събраните данни, СГП е установила, че Елена Йончева не е извършила престъпление от общ характер. Информацията, разпространена от нея е публично достъпна и почива на отговора на служебния министър на вътрешните работи Пламен Узунов при проведеното на 3 май заседание на НС.

Освен това информацията за граничната ограда и прилежащата инфраструктура по българо-турската граница не представлява класифицирана информация, твърди прокуратурата.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Чо
    Чобанина
    10 -13
    16:27, 11 окт 2017
    Ленчето буквално си е издала държавна тайна и си е за сгадане !!!
  • 2
    Бр
    браво на истината
    14 -4
    16:53, 11 окт 2017
    Минават през границата ни, като по магистрала цели орди ! Само управниците на герб нищо не знаят.. Айде бе тези хора ни направиха на лумпели! Румънците обявиха, че влизали в Румъния през България по море с лодки с по 20, 30 емигранти обаче тези наши управници нищо пак не знаели в тази насока. Само си обикалят света и си снимат селфита. Питам се такива ли очакваше да го управляват нашият народ! Надали!!
  • 3
    Тр
    Тракиеца
    5 -4
    21:06, 11 окт 2017
    Йончева е за и-б-а-н-ие, като издава държавни тайни на каналджиите !!!
  • 4
    Др
    Драми
    2 -1
    09:55, 12 окт 2017
    Брех, много мераклии на тази Йончева! Не ви е за тайните, а търсите как да си нахвърлите офертата в медиите, нали? Инак положението е ясно , целта на оградата - също. Не, не за да спира, а за да изпира, не е за да брани, а за да храни и така нататък.
Последни новини