България сред 180 държави на Международен фестивал на младежта в Сочи

 България ще изпрати делегация на повече от 100 души на Световния фестивал на младежта и студентите в Сочи. Това съобщи координаторът и титулярът на българската делегация Вадим Рошманов. 27-годишеният магистър по политология, дипломация и национална сигурност уточни, че някои от българските участници ще летят до Москва преди старта на самия фестивала, където ще се включат в тържествения парад.

Първоначалният български състав е бил около 200 души, но заради спънки по организацията на чартърен полет до Сочи, се е оказало, че до олимпийското градче всеки трябва да стигне сам, затова и делегацията е останала на половина.

По време на 10-дневния фестивал на специален щанд в Сочи нашата делегация ще представи на различни езици българските обичаи и традиции, както и исторически, туристически и културни книги за България.

„Най-важното за нас е личната комуникация с представители на други страни, която ще ни даде възможност да се опознаем по-добре“, каза представителят на българската делегация. Вадим Рошманов посочва и като личен интерес в комуникацията си с младежите от другите делегации възможността за разговор по въпросите на младежкото предприемачество, малкия и средния бизнес, както и за неправителствените организации.

Действителните теми, според него, са и междукултурното взаимодействие и международната сигурност.

 „Напрежението в различните страни по света е изключително високо и ние, младите хора, част от които ще сме в управлението на държавите ни, а друга част – в бизнеса трябва да се познаваме и уважаваме и да не допускаме светът да бъде във война и конфликти.

Аз съм сигурен, че фестивалът в Сочи ще ни помогне да се разбираме по-добре, да създадем приятелство, което ще продължи много години ", заяви координаторът.

Фестивал на младежите и студентите в Русия, който ще се проведе от 14 октомври до 22 октомври, ще събере повече от 20 хиляди млади хора, включително представители на различни обществени организации, учители и политици от над 180 държави.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини