18 °C

Свежи идеи за подреждането на спалнята (видео)

Мястото за сън е една от най-важните и интимни части в жилището и затова заслужава специално внимание. То е само наше и в него се оглежда нашия стил на живот. Дали е кипричко и уютно или с нещо не ни пасва, е въпрос който можем да решим и без да търсим съвета на дизйнер. Но за да постигнем нашия желан резултат, добре е да се запознем със стиловете, които касаят подреждането на възглавничките. То е толкова просто, когато познавате правилата в избрания стил.

Предлагаме 4 свежи идеи за стилно подреждане на леглото от специалистите в блога на Textura.

Стил 1: Класически стил
Класическият стил винаги е успешен. С него получавате елегантно легло, изпълнено с чар, добре подредено, но все пак никога няма да престане да привлича вниманието. Красиво и организирано легло в най-балансирания смисъл.

За да получите този стил, трябва да направите много възглавници и да ги подредите по размери, от големи към малки, отзад напред с място между тях.

Отпред поставете декоративните възглавници, както 45x45cm, така и 30x50cm. Двете колони възглавнички завършете с малка и удължена възглавница.

Стил 2: Контролиран хаос

Един от най-рисковите стилове, защото малък дисбаланс може да предизвика катастрофа. При аранжирането на контролиран хаос възглавниците се поставят без видима подредба, като не се търси симетрия, нито баланс между формите и размерите на възглавниците.

В резултат леглото има свеж, младежки и енергичен вид.

Всъщност това, което изглежда като хаос е проектирано и много добре обмислено. Едно е да се разтурят възглавниците, съвсем друго е да бъдат подредени така, сякаш са небежно нахвърляни.

Стил 3: Минималистичен
Не е нужно да са много, а да постигнете резултат с минимум възглавници.  В този стил се използва точния брой възглавници: възглавници за спане, квадратни и най-много чифт декоративни възглавнички. Желаният резултатът е елегантност, симетрия и ред, които дават на спалнята приятен и организиран вид, но не прекалено нагласен.

Тук ключът е да получите усещане за баланс и хармония с няколко елемента. Тъй като леглото не е претрупано, можете да си позволите да комбинирате различни модели или платове с различни текстури.

Стил 4: Пълна стена
Това предложение е в максималистичен стил – леглото е запълнено с възглавници. Леглото трябва да е голямо, за да може да бъде подредено на две нива на дълбочина. Всяко ниво се състои от 4 или 5 възглавници, по цялата ширина на леглото или стената.

Този стил е предназначен за истински любители на възглавнички и за хора или двойки, които имат много големи легла. Не се препоръчва при единични легла или малки двойни легла.

В това предложение възглавниците за спане са скрити. Има 5 квадрантни възглавнички по цялото легло, покриващи таблата или стената. Следва втори ред, в който също има 4 или 5 по-малки декоративни възглавници 45x45см.

Можете да създадете декоративен трети ред или да затворите композицията с малка удължена възглавница от 30х50см, за да да придадете завършен вид.

За да се ориентирате по-добре във всеки един от тези стилове, в блога на Textura са дали за безплатно сваляне графики на подредбата на възглавничките. Ако сте харесали точно възглавникичте на снимките, тях и още чудесни неща на марката – тук.

Във видеото можете да видите интериора на три страхотни спални от друг дизайнер – американката Ребека Робсън, най-гледания в YouTube интериорен дизайнер. Обърнете внимание на подреждането на възглавничките, чудно е.


Хороскоп за 24.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини