Смолянчанин заприщи улица с колата си в знак на протест

    Защо смолянчанинът Емил Пашов заприщи улицата пред дома си с личния си автомобил в знак на протест?

    Както сам казва, за да предизвика органите, от които зависи да се премахне незаконна постройка под къщата му, за която от юни тази година има съдебно решение на последна инстанция, че е незаконна и трябва да се събори. Делата между Община Смолян и нарушителите Савка Асенова и майка ѝ, са повече от 6 години, но резултат до сега няма. Незаконния обор стои там и вгорчава живота на Пашов – по думите му с миризма и животински торове.

    „Настоявам да се премахне този обор, нямам друг начин освен да протестирам, трябва да се изпълни съдебното решение, да се махне тази смрад и да минавам от тук като бял човек за работа“, недоволства Пашов. Преди години общината отново опита да премахне незаконния обект, но безуспешно. Сега с протеста си Пашов настоява за изпълнение на решението на съда. Той не е страна по делата, но като потърпевш следи сагата между Община Смолян и съседката си Савка Асенова, която отказва доброволно да изпълни предписанията.

    Саморъчно скованата барака, опакована с найлони, е в улична регулация, не е част от имота на двете жени, който се състои само от стара къща – вече паянтов гредоред. Според Съда бараката е незаконна и трябва да се премахне.

    На място днес пристигна полиция, както и двамата заместник-кметове на Община Смолян инж. Марияна Цекова и Марин Захариев. Проблемната барака, която днес вдигна на крак мустната управа и полицията, се намира в смолянския квартал „Райково“, на ул. „Иван Георгиев – Комитата“. Зам.-кметът Цекова е категорична, че бараката е в улична регулация, а не в частен имот, двете жени са уведомени по надлежен ред, че трябва да я махнат.  Тя предупреди нарушителките, че ако до 7 дни дъсчения обор не изчезне, общината ще наеме фирма, която да изпълни предписанието на съда и да я събори.

    Така за момента протеста на Пашов свърши работа и той прибра колата си от тясната уличка, която заприщи – по думите му „от безсилие“. И не крие, че е готов отново да го направи.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини