Австралия се отказва да субсидира възобновяемите енергийни източници

Австралийският министър на енергетиката Джош Фрайънбърг направи изказване, което бе възприето като сигнал, че правителството на Търнбул е готово да се откаже от чистата енергия като цел. Той коментира, че възобновяемите енергийни източници няма да бъдат субсидирани след 2020 г.

В коментар на енергийната среща на върха в понеделник Фрайънбърг посочи, че правителственото обсъжда намаляването на разходите за възобновяема енергия.

Запитан дали намаляването на разходите за възобновяеми източници означава, че Австралия вече не се нуждае от чиста енергия, с каквато цел там те се субсидират, Фрайънбърг каза: „Промишлеността търси стабилност (… ) Това, което търсят, е уреден двустранен инвестиционен климат, независимо дали има субсидии или не. "

Правителството на Търнбул финализира новата си инвестиционна рамка за енергийна политика. То не приема предложенията на главния учен Алън Финкел за чистата енергия, като среща значителна опизиция, и иска да промени правилата на националния пазар на електроенергия, което е в основите на ревизирания документ. Той ще бъде гледан на парламентарни заседания в оставащите до лятната почивка седмици.

Financial Revue  пише, че климатичните войни застрашават с нови избори в Австралия и могат да парализират на енергейната политика в страната.

Преходът от въглища към чиста енергия доведе до нежелан рекорд в богатата на ресурси – най-високите цени на електроенергията в света, пише Bloomberg. Нюйоркчани плащат наполовина на жителите на Сидни за ток, въпреки че Австралия има най-големите запаси от въглища и природен газ в света, както и идеалните условия за производство на чиста електроенергия.

Най-големите производители на енергия в страната призовават Австралия да изостави въглищата и да се присъедини към революцията в областта на възобновяемите енергийни източници. Търнбул, чието имение е захранвано от слънчеви панели, не е склонен да премахне изкопаемото гориво от енергийния микс, за да не се увеличат допълнително разходите за енергия.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини