140 газят в кал и дъжд за приз „Компас 94“ по ориентиране

    140 любители и състезатели от различни клубове в страната се включиха в традиционното състезание по спортно ориентиране в Хасково. Начало на надпреварата беше дадено в 15 часа днес, когато започнаха съревнованията в различните възрастови групи. Най-малките участници бяха на 10 г, а най-възрастен беше 73-годишният Стойчо Джеджев от столичния клуб по спортно ориентиране „Мургаш“.

    Тази година трасето за участниците е ново, като стартът и финалът бяха в района на полицейската вила в „Кенана“. Впускайки се по непознатия терен обаче дъжът в района се усили, но това не попречи на ориентировачите да покажат уменията си, давайки всичко от себе. Не стига, че дъждът валеше проливно, ами се наложи състезателите да газят в калта, бягайки за да открият набелязаните точки.

    Оказа се обаче, че жените са по-корави и издръжливи дори и при лошо време. Това доказа 13-годишната Яна Илиева от търговишкия клуб „Вариант 5“, която финишира първа. Тя достигна до крайната точка в надпреварата прогизнала и кална, крепена от стимула за победа.

    Сред участниците в състезанието в „Кенана“ бяха и двама популярни хасковлии – директорката на дирекция „Финансово-счетоводни дейности и бюджет“ в общината Росица Гаргова, която преди дни подаде оставка и съпругът ѝ Даниел Гаргов, който е общински съветник.

    Днес състезанието е за приза на местния клуб по спортно ориентиране „Компас 94“ с председател Тодор Стратиев, който е организатор. Утре стартът е в 10 часа и е за приз „Хасково“ и се провежда със съдействието на общината и е под патронажа на кмета Добри Беливанов.

    Състезанието има и благотворителна цел – набиране на средства за лечението на четири деца – Дани, Крис, Ники и Ивка.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ор
      Ориентир
      5 -9
      19:46, 7 окт 2017
      Ей, само да не изпоразболеете децата! Виж коментара
    • 2
      Ка
      Калени
      10 -2
      21:32, 7 окт 2017
      Може да бъдете сигурни, че по-здрави хора от ориентировачите няма.
    • 3
      Ъ
      Ъ
      4 -6
      07:58, 8 окт 2017
      Малко ретро военен и доста глуповат спорт
      • Не
        неретро военен
        1 -1
        17:05, 9 окт 2017
        Затова ,,глупавите" скандинавци на 100% го практикуват !
    Последни новини