28 °C

Общината модернизира Професионалната гимназия с проект за почти милион и 300 000 лв.

В ПГСС „Васил Левски“ скоро ще „пенсионират“ познатия училищен звънец. Това ще е само една малка стъпка от изпълнението на проект на стойност 1 297 814.59 лв. за модернизация на базата в Професионалната гимназия.

Община Първомай изпълнява проект „Подобряване на материално-техническата база на Професионална гимназия по селско стопанство „В. Левски“ – гр. Първомай с цел повишаване качеството на образователната среда“. Вече са проведени конкурси и избор на изпълнители и доставчици по различните дейности.

Основната цел на проекта е подобряване качеството на образователната среда и повишаване на нейната привлекателност сред учениците, осигуряване на съвременно оборудване и обзавеждане. Надеждите са по този начин да се намали и броя напусналите училище и да се подобри професионалната реализация на гимназистите. Към това се добавя и очакванията за подобряването на енергийната ефективност и сериозно намаляване на разходите за топло и електроенергия

В рамките на проекта, ще бъдат оборудвани учебен кабинети по биология и химия. Ще бъде закупен модерен микроскоп, за извършване на лабораторни наблюдения и изследвания. Предвижда се оборудване на модерна конферентна зала за провеждане на научни събития и презентации. За по-добра организация на учебния процес и провеждане на училищни събития ще бъде доставена и монтирана модерна аудио – озвучителна система, включваща: училищно радио, автоматичен мелодичен училищен звънец, система за вътрешно и външно озвучаване и оповестяване, с включени жични и безжични микрофони.

Европейският Съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие финансира част от проекта в размер на 1 103 142.39 лв. , а националното финансиране е в размер на 194 672.20 лв.

Работата по проекта трябва да приключи на 20.XII. 2018 година.

Теодора Кирякова


2 коментара

 • 1
  Bi
  Bilyana
  8 -1
  12:59, 6-10-2017
  Знаете ли коя е фирмата която ще извърши ремонта на училището
 • 2
  Ко
  колега
  9 -7
  18:24, 6-10-2017
  Каквото и да направите ******ите няма да изгоните,кабинети по биология да изследват въшките на ******ите,по химия да правят дезинфектанти против епидемии и цигански миризми.И накрая кой колко комисиони ще прибере?????


Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Parvomai.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 18.07.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини