18 °C

Арестуваха директорка в румънското данъчно, взела 1 милион евро с корупция

Румънските антикорупционни прокурори са задържали Анкуца Анда Маковей, директор на Дирекцията за информационни технологии в Националната агенция за данъчна администрация.

Маковей е била директорка на отдела за информационни технологии, комуникации и митническа статистика на националните митнически органи към момента на фактите. В момента тя е директор на същата структура на Националната агенция за данъчна администрация (ANAF).

През 2010 г. като директор на информационните технологии, комуникациите и митническа статистика на националните митнически органи, Маковей поискала от представители на две компании – за себе си и за друго лице в управлението на институцията – 25% от стойността на договорите за поддръжка на компонентите на софтуерната система на националния митнически орган.

В замяна на парите е било планирано да бъде организиран търг, така че двете компании да си осигурят нормални договори и плащат проценти на Маковей.

„Количеството, което ответникът Маковей Анкута Анда, е получила през 2010 – 2014 за себе си и за другия човек, в размер на около 1.0милиона евро и ценни материални блага“, пише Аdevarul.

На 6 октомври 2017 г. тя ще бъде изправена пред Трибунала в Прахова с предложение за превантивен арест за 30 дни. По случая се извършват наказателни разследвания срещу други хора.


Хороскоп за 24.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини