Свиленградчанка донесе за България два златни медала от Световното в Холандия

Изображение 1 от 3

    Родената в Свиленград Елена Недева донесе два златни медала за българското таекуондо от Откритото Световно първенство в Холандия.

    44-годишната спортистка беше дебютант при ветераните. Любопитен факт е, че тя се занимава с таекуондо едва от четири години. В Холандия Недева извоюва първите места в дисциплините форма (тул) до 1 гуп (червен колан с черна черта) и спаринг 4 – 1 гуп до 62 кг. В двете дисциплини тя влезе в конкуренция с участнички от Великобритания, Германия, Канада, а на финала на спаринг Елена се наложи над съотборничката си Нона Алексиева.

    Освен емоциите от победите на Световното в Холандия, Елена казва, че е силно впечатлена от приятелската атмосфера в надпреварата при ветераните, невероятната подкрепа, която получи от българския отбор, и професионализма на треньорите от своя клуб. На състезанието в Холандия освен като състезател, тя се изяви успешно и като международен съдия по таекуон-до.

    Елена Недева е родена в Свиленград, по професия е инженер. Живее в София и тренира таекуон-до в най-големия клуб по бойни изкуства ABC FIGHT CLUB, основан от майстор Красимир Гергинов, който е 7-ми дан.

    На първенството в Холандия българският отбор спечели общо 13 златни медала, 12 сребърни и 9 бронзови. Девет от тях са извоювани от ветераните в дисциплините форма, спаринг и силов тест.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини