Представиха акварелен спомен за Панчо Панев в КДК-Димитровград

    Юбилейна изложба, с която бе почетена паметта на художника и почетен гражданин на Димитровград Панчо Панев бе открита снощи в зала „Асен Крайшников“. Тя бе посветена на 80-ата годишнина от неговото рождение. Проявата уважиха семеството на твореца, негови приятели и почитатели на работата му.

    Пред присъстващите бяха изложени избрани творби от различни периоди от творчеството му, изпълнени с акварелна техника. Част от картините показват прекрасни селски пейзажи, колоритни български мадони, сезони и морски акварели.

    Братът на Панчо Панев – художникът Христо Панев се спомни за него и моменти от живота му. Разказа, че Панчо от малък е показал, че ще бъде художник, защото докато другите деца тичали по прашните улици на родното Крепост, той рисувал. Доказателство за таланта му е и факта, че бил приет в Художествената академия в София от първия път. „Брат ми е самороден талант и е целунат от Бога“, сподели още развълнуваният Христо Панев.

    Синът на Панчо Панев – Георги благодари на присъстващите, че са уважили изложбата. Сподели, че преди на почине с баща си са правили планове с каква изложба ще отбележат 80-годишния му юбилей. От името на Общината стъклена гравюра на семейството на художника връчи секретарят на администрацията Венета Стоименова.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини