Пловдивчанин източил стотици хиляди лева от "Грабо", докато работил за сайта

30-годишният Георги П. е откраднал близо 400 000 лева от най-големия български сайт за оферти с отстъпки.

В резултат на сигнал, подаден на 26 септември от служители на „Грабо медия „АД и предприетите по него незабавни действия от „Икономическа полиция“ – Пловдив, е започнало досъдебно производство за измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай и последващо пране на пари.

Към момента пловдивчанинът е привлечен към наказателна отговорност за това, че в периода 18 август 2016 г. – 21 септември тази година, в качеството си на длъжностно лице – експерт маркетинг към „Грабо медия“, в кръга на службата си, е възбудил и поддържал заблуждение у други служители на същото дружество, и с това е причинил на дружеството имотна вреда в особено големи размери – близо 400 000 лева. Измамата представлява особено тежък случай – престъпление по чл. 211, вр. чл. 210, ал.1, т.3, вр. чл. 209, ал. 1, вр. чл. 26, ал.1 от НК.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, постановена от Районният съд в Пловдив. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Георги П. до момента е обвинен, е лишаване от свобода от 3 до 10 години, както и конфискация на до една втора от имуществото на виновния.

Разследването продължава активно и за доказване на престъпната дейност на обвиняемия по пране на парите, придобити посредством извършената измама.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини