15 °C

Подписахме Меморандум за научно и технологично сътрудничество с Япония

Просветните министри на България и Япония подписаха Меморандум за сътрудничество в областта на науките и технологиите.

Меморандумът беше одобрен от правителството на заседание на Министерския съвет на 13 септември. С подписването му се цели да се насърчат общи научни и технологични проекти на български и японски научни и образователни организации и изследователски институции.

Като част от сътрудничеството между двете страни е предвидено провеждането на семинари, работни срещи, конференции, свързани с науката и технологиите. Ще се провеждат и обмени между институти на двете страни, ангажирани с научно-изследователска и развойна дейност, както и образователни програми и програми за обучение.

На срещата двамата министри обсъдиха и възможността за провеждането на първа сесия на Съвместен двустранен комитет, който ще цели да се инициират нови и да се задълбочат вече съществуващи контакти между научни организации в двете страни.

Меморандумът беше подписан вчера, 1 октомври, по време на официалната визита на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, които участва в 14-я Международен форум за наука и технологии.

Основната задача на форума е да се осигури платформа, която да събере световните лидери в областта на разработването на политики, академичните среди и индустрията и да се обсъдят възможни решения на въпроси, свързани с науката и технологиите за бъдещето на човечеството посредством създаване на мрежи от заинтересовани страни. На него присъстват около 1200 участници от 100 държави.


Хороскоп за 25.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини