Галантния амбициран да стане световен шампион по бокс

    Хасковският боксьор Емирджан Мехмед – Галантния е амбициран за медал от Световното първенство за юноши догодина. Това заяви състезателят на местния клуб по бокс „Севдалин Василев“, който вчера се окичи със сребърен медал от Европейското първенство в Албена.

    До финала на надпреварата в морския град Емирджан записа 3 категорични победи с 5: 0 точки над състезатели от Чехия, Швеция и Литва. В решаващия мач срещу англичанина Джак Олифант обаче победата му се изплъзна. Според Емирджан загубата се дължи на притеснение от негова страна и различни наставления от треньора на националния отбор и треньора от местния клуб. Освен това противникът му имал доста повече опит и това му било трета европейска титла, а в този турнир получи и купата за най-добър състезател. „Ако пак излезем на ринга едно срещу друго с Джак Олифант, ще го откажа“, мотивиран е Емирджан Мехмед.

    За него това е последно състезание за тази година. Освен състезанието в Албена равносметката дотук е 3 златни медала от държани първенства и сребърен от международен турнир.

    Единият от треньорите в хасковския клуб Людмил Димитров е категоричен, че Емирджан е истинският победител в Европейското първенство. Според него възпитаникът му е ощетен от съдиите и Емирджан трябвало да получи купата.

    Хасковският боксьор обаче е устремен да спечели медал и от Световното догодина. „Ще тренирам повече и целта ми догодина е медал от Световното, защо не и златен“, амбициран е младият боксьор, който е ученик в 9 клас в Спортното училище „Стефан Караджа“ в Хасково. Тогава талантливият боксьор има вероятност да се състезава в по-горната категория до 66 кг.

    Равносметката за българите в Европейското първенство е 10 медала от 13 състезатели – 2 златни, 6 сребърни и 2 бронзови. В надпреварата участваха 265 боксьори от 32 държави.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Чи
      Чичо ЦОНЧО
      5 0
      10:39, 27 сеп 2017
      Браво на момчето!Нека всички подрастващи, вземат пример от Емирджан!Статията обаче,е пълна с правописни грешки!Явно това се дължи,на големият професионализъм на авторката Анета Кутелова!
    Последни новини