Станимир Бойчинов е бадминтон треньор № 1 на 50-летието

    Голямо признание получи бадминтонът в Хасково. Старши треньорът на местния Бадминтон клуб Станимир Бойчинов е определен за най-добър треньор на 50-летието. Наградата му беше връчена по време на празнична церемония, посветена на 50-години Бадминтон федерация в България и половин столетие Европейски съюз по бадминтон в рамките на сесиите на административното управление на Съюза, които се проведоха в София на 24-ти и 25-ти септември.

    На церемонията в присъствието на генералния секретар на EBU Брайън Аeрбак и спортния министър Красен Кралев бяха отличени бившите играчи и основатели на федерацията. Председателят на БФБ проф. д-р Пузант Касабиан коментира с удовлетворение, че федерацията, в която е участвала от основаването, се разраства. Международните резултати стават все по-добри и по-добри за българските играчи.

    Освен наградата за Станимир Бойчинов, в Хасково пристига и още едно голямо отличие, с което БК-Хасково е определен за Отбор №1 при смесените отбори.

    „Наградата, която получих е безценна, защото тя е признание за дългогодишен труд. Успехите обаче са временно явление и трябва да се продължава с работата“, коментира отличието си Станимир Бойчинов. Той ръководи БКХ от 1986 година, в началото започва като играещ треньор. Смесеният отбор на Хасково е с над 15 титли от различни турнири.

    Клубът отбелязва през 2018-та година 50 години от създаването си.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Къ
      къде са..
      1 -1
      10:42, 27 сеп 2017
      ....сестри стоеви , които забравиха от къде са тръгнали и кой им показа А и Б то в тениса.видимо това признание..не е "махленска " оценка за труда на този човек...успех тренер !!
    Последни новини