15 °C

"Завзеци" поставят началото на Есенните празници в Първомай

Есенните празници, посветени на словото ще бъдат открити днес с театралната постановка на Гарбовския драматичен театър „Зевзеци“. Още два спектакъла ще могат да гледа първомайската публика – „Лалугер“ на 18 октомври, моноспектакъл на Николай Урумов и с „Помощ, жена ми е луда“ ще играе Русенския театър на 10 ноември.

Предстоят редица срещи на библиотекари с ученици, посветени на творчеството на любими български и световни автори:

Децата от НУ „Христо Ботев“ ще отбележат 110 години от рождението на Астрид Линдрен и безсмъртната Пипи Дългото Чорапче, а началните класове от „Златаров“ ще си припомнят любими приказки от Ангел Каралийчев и римите на Асен Разцветников.

Гимназистите от „Златаров“ ще посветят вечер на Елин Пелин, а в Професионалната гимназия ще беседват върхи живота и творчеството на Петко Р. Славейков.

Делото на Левски и будителя Паисий ще отбележат учениците от Първомай.

Литературна вечер, посветена на 150 години от рождението на Мария Кюри – френски физик и химик и единствената жена, носителка на Нобелова награда в две различни области подготвят в СУ „Проф. д-р Асен Златаров“.

В есенните празници е отделено място и за два концерта – на Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл на 19 октомври и на народната певица Илка Александрова на 2 ноември.

Акцент в календара и тази година ще бъде връчването на литературната награда на името на Слав Караславов, която ще събери творци и любители на словото на 13 октомври.

П Р О Г Р А М А

26.09. 19: 00ч. „ЗЕВЗЕЦИ“ – Драматичен театър „Рачо Стоянов“ Габрово-читалище.

06.10. Детско утро, посветено на 110г. от рождението на Астрид Линдгрен. „В света на чудатото дете – Пипи“ НУ „Христо Ботев“.

11.10. Литературна вечер, посветена на 140г. от рождението на Елин Пелин – „Певец на българското село“ – СУ „Проф. д-р Асен Златаров“.

13.10. 18: 00часа Връчване на национална литературна награда за поезия „Сл. Хр. Караслав ов“ – читалище.

17.10. Литературна вечер, посветена на 180г. от рождението на Апостола на свободата – Васил Иванов Кунчев – „Велик и безсмъртен“ – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

18.10. 18: 30ч. „Лалугер“ – Моноспектакъл на Николай Урумов – читалище.

19.10. 18: 30ч. Концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл – читалище.

25.10. Литературна вечер, посветена на 190г. от рождението на Петко Р. Славейков – ПГСС „Васил Левски“.

01.11. Ден на народните будители

  • Тематична вечер, посветена на 295г. от рождението на Паисий Хилендарски и 255г. от написването на „История славянобългарска“ – СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, ПГСС „Васил Левски“.

  • Детско утро – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

  • Откриване на новия творчески сезон 2017/2018г.

02.11. 18: 30ч. Концерт на народната певица Илка Александрова – читалище.

07.11. Детско утро, посветено на 115г. от рождението на Ангел Каралийчев и неговата „Майчина сълза“ – СУ „Проф. д-р Асен Златаров“.

08.11. Литературна вечер, посветена на 150г. от рождението на Мария Кюри – френски физик и химик и единствената жена, носителка на Нобелова награда в две различни области – СУ „Проф. д-р Асен Златаров“

10.11. Детско утро, посветено на 120г. от рождението на Асен Разцветников – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

10.11. 18: 30ч. Помощ, жена ми е луда – Драматичен театър „С. Огнянов“. В главната роля Христо Гърбов – читалище.


1 Коментар

Хороскоп за 25.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини