Джим Землин обяви 2017 за „годината на Линукс“ с помощта на… macOS

Open Source Summit 2017, безспорно едно от най-важните събития в света на открития код събра много специалисти и активисти на „libre“ софтуера, а една от най-важните речи по време на събитието, очаквано бе тази на Джим Землин, изпълнителен директор на The Linux Foundation, който обяви без колебание, че „2017, официално е годината на Линукс десктопа“.

Землин направи изказването си на фона на внимателно подготвена презентация, създадена на… macOS. Това откритие е направено от Матю Гарет от Google, специалист по информационна сигурност. „Четири години по-късно, @zemlin все още ползва iPad и подготвя презентациите си на macOS“, пише Гарет в Twitter, цитиран от ItsFOSS.

„Вероятно създавам ненужно противоречие. Вероятно това просто трябва да бъде пренебрегнато. Все пак той има свободата да избира, свободата да избира своята операционна система. Нали? Имам предвид, трябва ли да е нещо за отбелязване, ако шеф в „Кока-Кола“ пие „Пепси“ или шефът на Apple Тим Кук представи следващия iPhone, докато използва Microsoft Surface? Трябва! Разбира се, че трябва“, пишат от медията

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини