Владетелката на „Знам и мога“ изпрати до класната стая първолаците от „Смирненски“

    Владетелката на страната „Знам и мога“ изпрати първокласниците от ОУ „Христо Смирненски“ в Хасково по пътя им към първия учебен час. Тя ги ориса да бъдат, здрави, щастливи и усърдни в клас.

    „В този хубав слънчев ден, в сезона, в който растат най-красивите цветя, България отваря широко вратите на своите училища. Вие, най-малките ще откриете огромния свят на знанието. В началото ще ви бъде може би трудно, но помнете, че винаги ще имате приятел, който ще ви помага – това е вашият учител“, обърна се към децата от подготвителните класове и първокласниците директорът на училището Венко Точевски.

    На по-големите, които пристъпват през училищния праг за поредна година, той пожела да се целят нависоко и да преследват мечтите си. А на седмокласниците, за които училищният звънец бие за последно, напомни, че са финалната права и им пожела да я пресекат успешно.

    От името на кмета на Хасково поздравителен адрес прочете Надежда Иванова. „Бъдете жадни за знание и се учете, защето вие сте бъдещето на страната ни“, пожелава градоначалникът.

    На празника за първия учебен ден бе издигнат трибагреникът, най-малките ученици получиха поздравления и напътствия от по-големите. Под арката от цветни балони в началото на новата учебна година минаха 925 ученици, разпределени в 38 паралелки.

    Красимира Славова.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини