С куп медали се окичиха бадминтонистите ни, Станимир стана "състезател на турнира"

     Станимир Терзиев беше избран за състезател на турнира по бадминтон за деца и юноши и девойки до 9, 11, 13 и 15 години, който се проведе от 8 до 10 септември в Загреб. 12 състезатели на клуб „Атлет“ представиха България във всички възрастови групи и завоюваха 3 първи места, 3 втори и 5 трети места.

    При 9-годишните Андрей Нешев стана безапелационен шампион, като при 11-годишните спечели своята група, но при 13-годишните отпадна на четвъртфиналите от бъдещия шампион от Португалия.

    В тази категория се състезаваше и Виктория Попова, която за пръв път излезе на състезание от такъв ранг. Вики записа 2 победи и две загуби и макар да не спечели медал, треньорите Красимир и Илиян Кръстеви са доволни от представянето ѝ и са уверени, че ѝ предстоят още много победи.

    Другият златен медал е при 13-годишните и го завоюва Калояна Налбантова. Това, че тя е в страхотна форма се потвърди и от факта, че съперничките ѝ едва взимаха по десетина точки на мач.

    Третият златен медал е на двойката Станимир Терзиев и Цветина Попиванова. Той дойде след много тежки мачове, разказа Илиян Кръстев, като на финала „атлетите“ показаха здрава психика и спечелиха контрагейм с 22:20. Станимир и Цвети играят в тандем отскоро, но ние бяхме сигурни в успеха им и вярваме в този микс.

    Те надиграха Калояна Налбантова с партньор Киан Киргус от Унгария.

    Станимир се изправи срещу Киан и на финала на единично за 13-годишни момчета, но загуби и така унгарецът взе реванш за загубата си в Дубровник.

    Станимир има и бронз и на двойки с Георги Киров в групата на 13-годишните.

    При 15-годишните Михаела Чепишева остана втора. Въпреки, че спечели лесно групата си и спечели четвърт и полуфинала с 2:0, играта ѝ не беше убедителна. На финала поведе с гейм, но допусна обрат от Роня Хамм от Германия и остана втора. Миша спечели и бронз на двойки с Теодор Петров от Стара Загора

    Две трети места спечели Александра Василева при момичетата до 11 години – на единично и в двойка с Чарна Михайлович от Сърбия.

    Цветина Попиванова се окичи с бронз при 13-годишните.

    От 22 до 24 септември децата ще участват на международен турнир в Пазарджик, а днес започва участието на „Атлет“ и на турнир в Украйна

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини