Джим Кери рисува света отвъд егото (видео)

Джим Кери е добре известен като един от най-големите комици на нашето време. Но неочаквано различна страна на артиста блясва в това видео. Оказва се, че той се чувства свободен да изрази и най-тъмната си същност чрез цетовете. „Мисля, че имам нужда от цветове“, казва артистът.

Когато започнал да рисува, бил като обсебен. Рисувал буквално навсякъде. Видеото показва необикновените му платна, някои от които гигантски. Докато вае малка пластика, разказва, че рисунката или скулптурата разкриват истинския си смисъл сами и това не е замисълът, с който са започнати.

„Нещо страхотно става, защото наистина не знаеш какво точно означава скулптурата или рисунката. Мислиш си че ги правиш, имаш план в началото… Но когато завърша, разбирам какво имат да ми кажат за самия мен“.

Художникът изучава вътрешния си свят, казва Джим Кери. Той разказва за детството, което преминавало в изпълнения пред публика, усамотения в стаята му и четене на поезия. Кой би предположил един такъв Джим Кери? Изолацията в стаята му била рай за него. И скицирал. Но никога не рисувал с бои. Започнал преди шест години, когато се опитват да излекува разбитото си сърце. Да, Джим Кери знае много за любовта и какво е да я загубиш. Той разказва, докато рисува сърце в пламъци, което пада към земята.

Казва, че не знае дали Господ съществува, но рисува енегрията му. Когато рисува очите му, чувства, че те наистина лекуват, като приемат истинската му същност.

При последното си появяване Джим Кери шокира с екзистенциално изказване светски репортер на червения килим по време на седмицата на модата в Ню Йорк.

„Аз не вярвам, че съществувате, знаменитостите нямат значение, това са глупости, нищо от това не е реално, това не е нашият свят, нямаме значение“.

В друго 

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини